Milyen fényképezőt ajánlotok max.30-40e Ft-ért, amivel elkezdhetnék fotózni hobbi szinten?
Igazából a természetet,tárgyakat,állatokat,kiseebb-nagyobb dolgokat fényképeznék.
Egy ilyen jónak tűnik.Szerinted?
A Vivitar felejtős, viszont a Nikon nekem tetszik. Tudom, hogy sokan írják, de nincsen ám akkora jelentősége a gépnek.
Én egy Pentax s30-at használok sokszor (3 MPixel), mert befér a zsebembe, pici, tudsz 1/1000-el vakus derítést csinálni (mivel az kompakt gépek központi zárasak, nem szívsz a vakuszinkronnal) és olyan ISO200-ig egész tűrhető képet ad. Ez a gép ma kb. 5000 Ft és rengeteg jó képet csináltam vele.
Egyébként normál esetben crop-os Canon-om van, jelenleg összesen 7 objektívvel és elég sokat stúdióban fotózom, így azért van egy másik világom is, de nem a gép a kritikus pont :-).
Ha van olyan, ami viszonylag olcsó gép, de rekesz és zárprioritást is tud, kompakt kategóriában, akkor inkáb azt ajánlanám egyébként. Nézd meg ezt a cikket és próbálj meg úgy keresgélni, hogy lehetőleg ilyeneket tudjon.
Megapixel, optikai zoom és bridge/nem bridge besorolás, programok száma tök mindegy :-)
Mi a különbség a bridge és a tükörreflex között?
A bridge-vel nem tudok olyan szép,éles képeket készíteni?
Megnéztem az L820-at, tényleg jó gép, elég lesz neked. Idővel váltanod kell, a "klasszikus" madárfotós cucc általában egy crop-os, tükörreflexes gép, valamilyen időjárásálló verzióban (pl. 7d), nagy fényerejű, nagy fókusztávolságú lencsével. Ez persze 1M HUF újonnan, fel sem merül.
Azért kekeckedünk csak veled, mert egy 50e Ft-os gép ettől fényévekre van, így sokkal kevesebb jó képed fog sikerülni, sokkal több fényre lesz szükséged, így várhatóan nyáron, nappal tudsz majd csak érdemben fotózni Pl. ISO-ban egy bridge gép felmehet mondjuk 200-400-ig, crop-os gép meg 800-1600-ig, máris két rekesszel több kellene).
A lényeg, ez jó gép, csak vedd meg, irány a természet, csináld és fél év múlva ezekre a kérdéseidre magadtól tudod majd a választ :-). Ha megtartod a garipapírt, 1-2 év múlva -20%-al eladod, ennyiért ajándék. Szép fényeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!