Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Samsung S760-as fényképezőbe...

Samsung S760-as fényképezőbe milyen akkut ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Szívesen venném a tapasztalattal rendelkezők tanácsát.Nem igazán szeretnék találgatókkal levelezgetni, ha nem haragszotok meg.

Rengeteg féle akkut kipróbáltam és szinte egyikkel sem hajlandó rendesen működni.

Van 800mAh, 2500mAh, 2800mAh akkum is.

(Érdekes, hogy a legtöbbet a legkisebbel működik, de ezzel is pár képet bír csak.)

Kimértem a töltés után 1.34-1.35V környékén van mindegyik.

Akkutöltőm egy Tronic KH-967. Ez is kimérve, kifogástalan működésű.

A fényképezőgép átállítva NI-MH akku típusra.

Legtöbbekkel nem is indul, csak villog a LED.

2013. jún. 18. 15:58
 1/6 Una ***** válasza:

Canon géppel szenvedtem ettől a feszültségproblémától, vagy is attól, hogy nem 1.5V-osak az aksik. Feltöltve beteszem és mivel 2x1.5V-ra van méretezve az elektronika, lemerültnek érzi az aksikat. Gondoltam egyet és beletettem 3.7V-os Lithiumos aksikat amiket párhuzamosan kötöttem, hogy ne adódjon össze a feszültségük majd ellenállással lehoztam az eredő feszt 3.2V-ra. A próba alkalmával FullFlash-re állított géppel tehát vakuzva 360 képet készítettem a szőnyegről majd meguntam és belemértem a feszültségesésbe. Egy harmadát vesztette el a teljes töltés és a lemerült állapot között rendelkezésre álló egy V-nak a két aksi! Azóta még nem volt kirándulás ahol le tudtam volna meríteni. Legtöbb 260 kép készült egy napon ami meg sem kottyant az aksiknak. Biztos vagyok, hogy több mint ezer exponálást elbírnak az aksik mivel kiránduláskor nem használjuk a FullFlash-t. Az aksi 1100Ft perdarab, a töltőt 4500Ft-ért vettem és 12V-ról is megy. Jellemzője a Líthiumos aksinak, hogy egy óra alatt feltöltődik és rá lehet tölteni nem érzékeny erre. Az élettartama sokszorosa a hagyományos aksinak.

Ha van kedved barkácsolni készítsd el, nem fogod megbánni és javaslom minden másfeles aksikkal működő eszközhöz! Még a vezeték nélküli egeremben is Lithiumos van azóta annyira bevált az ötlet csak ne feledd el, a fényképezőgépek sorba kötik az aksikat és ezt át kell alakítani.

2013. jún. 30. 16:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Nekem ezzel a módszerrel egy aggályom van, hogy a 3.7V 14500-as akku 4.1V-ra van töltve.

Hogyan tudod megcsinálni, a fix (max) 3.2V-ot? Mert a fényképező 3.3V-os.

Mert ezzel a módszerrel haverom szerint folyamatosan ingadozik a feszültség, pedig neki ez a szakmája én meg csak egy ilyen gyárban dolgozom, de nem igazán értek hozzá.

2013. júl. 1. 16:24
 3/6 Una ***** válasza:

A kis CANON szó nélkül dolgozik direkbe kötve. Egy komolyabb Fuji kamera nem indult a túlfeszültséget érzékelve. Ebbe megfelelő teljesítményű illesztőellenállás került ami teljesen feltöltött (4.1V) aksikkal 3.4V-ot küld a gépre. Ezzel kifogástalanul működik a gép. Stabilizáló áramkör híján természetesen ingadozik a feszültség a szervómotor működésekor de végig munkatartományban marad. Ez az ingadozás a NI-MH aksi esetén ami alig éri el a feszültségminimumot szintén fellép de ott a fesz. alsó érték kilép a működési tartományból ezért érzékeli lemerültnek a kamera a feltöltött akkukat.

Ellenállásértéket nem írok mert az adott kamera kimért nyugalmi és munka áramfelvételéből kell kalkulálni egy értéket.

Az ellenállások elfértek az aksik között.

2013. júl. 2. 07:48
 4/6 Una ***** válasza:
Elfelejtettem megírni, a CANON-ban nincs szervó. Ebben csak a vaku kondija az egyetlen ami nagyon kis mértékben instabilizálja a feszültséget amíg feltöltődik. Indult direktbe kötve is de betettem egy ellenállást nehogy gond legyen.
2013. júl. 2. 07:57
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Már arra is gondoltam, hogy szétbarmolok egy cr-v3 akkut.

Abban van valami elektronika, mert lehúzzák 3V-ra a feszt.

14500-as töltőm is van, mert vettem egyet a 18650-es akkus zseblámpával.

De múlt héten beruháztam egy intelligens töltőre, Varta R2U-s akkupakkal.

Szimpatikusan teljesít, mert a négy akkuval (gyári töltéssel) 246 képet csináltam, meg egy videót.

Ha ez így marad, akkor nem leszek ideges.

2013. júl. 3. 15:03
 6/6 Una ***** válasza:

Nos akkor ez megoldódott, örülök neki!

Jó szórakozást a kamerával!

2013. júl. 3. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!