Videó kamera vásárlás?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben videó kamera vásárlásán töröm a fejem, viszont nem igazán értek hozzájuk.

[link]

Első körben ezt a típust néztem ki és szeretném tudni van-e valakinek tapasztalata ezzel, illetve leírás alapján tud-e jókat mondani, vagy az adott árkategóriában olyat ajánlani ami jobban megérné? Előre is köszönöm!

2013. máj. 22. 11:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Én pár hónapja vettem egy JVC GZ-E10 kamerát. Az éppen felébe került, de nagyon melléfogtam vele. Ahogy nézem az adatokat, az általad választottban is ugyanakkora méretű képérzékelő van, de míg az enyémnek a valós felbontása 1,5 Mpixel, az általad választotté 2,5. Ez fontos adat.

Az enyémre is FULL HD rögzítést írtak, de a képminőségen úgy látom, hogy azt szoftveresen álltja elő.

Az enyémnek a fényereje gyakorlatilag nulla. Szobában alapból semmit sem látni a keresőben. Rá kell tenni egy digitális GAIN UP effektet, hogy valós fényereje legyen a képnek, de ettől rohadt zajos lesz a felvétel.

A benne lévő szoftver és a kezelőgombok elrendezése kritikán aluli, átláthatatlan. Felteszem, hogy a drágábban is ugyanaz a szoftver van.

Kézi fehéregyensúly állítás: az enyémben is van, de gyakorlatilag használhatatlan, az előre beállított fehéregyensúly definíciók pedig egytől egyig félre vannak kalibrálva.

Képstabilizátor: szerintük van benne, szerintem nincs. Gyakorlatilag nem lehet vele egy normális svenket sem csinálni, mert egyrészt a gép túl könnyű (nincs súly, ami egyenesen tartaná a kezet), másrészt, ha egy picit gyorsabban mozdítod a gépet, darabokra esik a kép. (Mondjuk ez 2,5-ös felbontásnál már lehet, hogy nem ilyen durva)

Akkumlátor: 40 perc. Csak kiegészítő akkuval érdemes használni, de az is olyan, hogy csak egy adapter, amit az akku helyére raksz és arra még rá kell rakni a gyári akkut, hogy működjön a kamera a data battery technológia miatt.

AVCHD formátum: a Sony találta ki és szerintem egy baromság. A Sony Vegas videószerkesztő csak a 10-es verziótól támogatja. A 9-es verzió stabil a szoftverből :)

Az általad választott gépen az LCD 3.0" 230.000 pixellel. Az enyém 2,7" ugyanilyen felbontással, ergo a választotté rosszabb minőségű.

A választotton kicsit jobb az objektív. Változtatható a fényereje, az enyém fix fényerejű. Nálam ez is probléma.

Zoom: a zoom motor hangja irgalmatlanul belehallatszik a felvételbe. A távolról érkező hangforrást teljesen elnyomja.

Az enyém azóta is a fiókban van. Próbáltam eladni 38.000-ért. Mindenki max 20-at ajánlott érte.

Összességében: hiába tűnik jobbnak, hiába kerül kétszer annyiba én JVC Everiot akkor sem mernék venni, ha végtelen pénzem lenne és egymillióért kínálnák, mert hogy olyan jó. Még családi videókra sem vált be.

Az iPhone 4S-em még szélsőséges körülmények között is ezerszer jobb videót csinál.

Ez egy dologra jó. Ráteszed egy állványra, beállítod a zoomot, bevilágítod magad 1000W-os lámpákkal és videoblogolsz. De még arra sem, mert manapság ott is elvárás a tiszta, legalább 720p-s képminőség és ennek olyan nincs :)

Tesztvideó az enyémről: http://www.youtube.com/watch?v=7KJRh22f0LY

Csapnivaló, szörnyű. Ez hol HD? Ha 360p-be tölt be, tedd 1080-ra. Sokkal rosszabb lesz. Szoftveres HD.

A tiédről nincs tesztvideó. Gyanús :)

Itt van ez: [link]

Teszt: http://www.youtube.com/watch?v=F8vNCWCv020

Na én valami ilyet vártam a JVC-től is.

2013. jún. 4. 16:24
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az átfogó leírást, sokat segített!
2013. jún. 5. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!