Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan tudok egy UAVt megépíteni?

Hogyan tudok egy UAVt megépíteni?

Figyelt kérdés

Nos, olyasmi érdekelne, aminek a hatótávja 10km körüli, repülési magassági min 500m, GPS en megadom neki az útvonalat, ha gond van, akkor vissza is jön. (pl. nincs kommunikáció) Az sem lenne hátrány, ha menet közben lehetne módosítani az útvonalon. Az egész úgy néne ki, hogy lenne egy adó, én pedig látom a laptopon, amit a uav lát.

Ami ehhez kell:

antenna, maga a gép üresen, kamera, aksi, motor, gps és még nem tudom mik kellenének hozzá, segítségre lenne szükségem.

Itt nézegettem hozzá való alkatrészeket, nem tudom mit kellene beletenni.

Aksi bírjon legalább 40percet és a sebességének maximuma legalább 40km legyen óránként.

[link]

ez lenne maga a gép, aerodinamikai szempontból is nagyon jól van kialakítva!

Köszönöm előre is a segítséget!

2013. ápr. 23. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Azt javaslom, h vedd fel a kapcsolatot Flymen-nel. Ő a téma kiváló szakértője.

[link]

2013. ápr. 23. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Én meg azt javaslom, felejtsd el. A kérdésedből ítélve lövésed sincs az egészről, inkább próbálkozz a sütéssel, olcsóbban kijössz a kísérletezésből, és ha véletlenül sikerül, meg is eheted.

Jézus a kereszten...

2013. máj. 13. 05:00
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Ja... másik, miért gondolja mindenki, hogy az RC modellezés és a UAV ugyan az? Csak mert kisebb, mint egy emberrel repülő repülőgép és rádió távvezérléssel irányítják?
2013. máj. 13. 05:07
 4/9 A kérdező kommentje:

"Én meg azt javaslom, felejtsd el."

Én is javasolnék neked valamit, de inkább nem írom le!

"A kérdésedből ítélve lövésed sincs az egészről,"

Ha tudnál olvasni látnád, hogy segítségre van szükségem. El kellene olvasni a kérdést normálisan.

"inkább próbálkozz a sütéssel, olcsóbban kijössz a kísérletezésből, és ha véletlenül sikerül, meg is eheted."

Te inkább kísérletezz máshol okoskodni, érdekes módon az első kommentelő legalább segített valamit, nem pattogni jött ide, mint te.

"Jézus a kereszten..."

Az akádd nyelv már kihalt. Kb ez is ennyire illik ide.

2013. máj. 19. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:
21%
A 2-esnek igaza van. Ezzel a belinkelt repülőgéppel semmire sem fogsz menni. 3-as is igazat szólt, az RC modellezés nem egyenlő az UAV-vel. Amit megadtál követelménynek, egy mérnökcsapat néhány éves munkáját igényli, neked biztosan nem fog menni, még egy RC modellező guru segítségével sem.
2013. máj. 19. 22:43
 6/9 A kérdező kommentje:

:)

Fogadni mernék, te nem láttál még UAV-t. Ismerek olyat (aki ezek szerint egy mérnök csapattal felér) magától összerakott egy nagyon jó UAV-t. Ő meg tudná nekem csinálni, de nem vagyok vele olyan jó viszonyba, h ilyenre kérjem.

Mérnökcsapat.... Hát hogyne. Ha tudnád egyáltalán mi az a UAV, akkor tudnád mi van.

2013. máj. 20. 13:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt a cikket: [link]

1 milliárdból fejlesztik a képen látható UAV-t, 2 egyetem és egy nagyhírű privát kutatócég. A gép specifikációja hasonló az általad megadottakhoz.

Sok sikert neked és a haverodnak az általad belinkelt habrepülőhöz! Annyi esélyed van azzal, mint trójai falónak az Epsomi derbin. RC modellezéshez éppen elmegy, autonóm irányítást, kamerát, 40 perces repülést biztosan nem fogsz elérni vele.

2013. máj. 20. 15:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor én és még vagy 10ember biztos képzelődtünk, mikor irányította laptopon keresztül és láttuk kameraképét. De te jobban tudod.
2013. máj. 20. 20:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Elhittél valami parasztvakítást... A hatótáv nyilván 100 méter sem volt, te 10 km-t akarsz. A rep. magasság 50 méter sem volt, te 500-at akarsz min. Nyilván nem ment volna vissza, ha a kapcsolat megszakad. A rep. idő volt vagy 10 perc, te 40-et akarsz. Olyan ez mint a kínai autó. Úgy néz ki, úgy is működik majdnem mint egy BMW, de ha karambolozol vele, atomjaira hullik, az utasok meg halottak.

Lehet a neten vásárolni minden szir-szart, robotrepülőnek nevezik azt is, ami csak szerencsével marad a levegőben, de hidd el hogy messze van az UAV-tól.

Ezzel a belinkkelt habrepülővel felejtsd el az UAV-t, ez RC modell repülő. Ahogy leírtad a kérdésed és megadtad a követelményeket, minden hozzáértő (engem is beleértve) komolytalannak gondol, nyilván ezért fárasztom csak én magam azzal, hogy megpróbáljam neked megmagyarázni, hogy felejtsd el. Modellezni lehet, de ne nevezd UAV-nek.

2013. máj. 20. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!