Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet ajánlotok?

Milyen fényképezőgépet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Canon powershot a490 van most, de tönkrement, kinyílik a az akku tartó folyton, javíttatni nem érdemes.

20-30ezer Ft-os gépet keresek, legalább ennyi tudással, nem kell, hogy jobb legyen, de rosszabb se legyen.

Lehet, hogy azóta, kb 2 éve vettem, ilyen áron már jobbat kapok. Melyiket, melyikeket ajánljátok?

2013. márc. 21. 21:54
 1/9 Lajos54 ***** válasza:

Szerintem én (vagy bárki) hiába ajánlok olyat, amit én vennék meg, mert az valamiért nekem tetszik. Azt te tudod, neked milyen igényeid vannak.

Legfeljebb néhány tipp:

Ha megszoktad már a Canont, akkor abból a márkából keresgélj. Bár igazából eléggé egy kaptafára készülnek a mai digitális gépek, azért vannak egyes gyártókra jellemző sajátosságok. A megfelelő minőségen kívül (ami a te igényeiddel összhangban van) a könnyű kezelhetőség legyen szempont, egy gép ne cél, hanem eszköz legyen.

Amit még érdemes figyelemebe venni: milyen aksival működik? Ha speciális, saját formátum, az általában drágábban szerezhető be, míg pl. az AA méretű (ceruzaelem) jóval olcsóbb lehet, de esetleg nem bír annyit. Viszont az ára miatt vehetsz tartalékot. Sőt, átmenetileg ceruzaelemmel helyettesítheted.

A csatlakozói (memóriakártya, USB) szabványosak, ne egyediek legyenek.

Nem árt, ha esetleg nem csak a hátán lévő LCD-vel tudod beállítani a képet, mert ha erősen süt a nap, az nehezen látható. Ha van külön keresője, azzal ilyenkor is tudsz fényképezni.

Jó, ha van magyar nyelvű menüje, könnyebben eligazodsz benne.

Minél nagyobb az optikai zoom-ja, annál szélesebb körűen tudod használni (a digitális zoom lehetőséget felejtsd el)

Legyen kézreálló, kényelmesen tudjál vele fényképezni.

A te igényeidhez lehetőleg minél közelebb álljanak a szolgáltatásai. A mai gépek már egyre többet tudnak, de azért van köztük különbség. (pl. egyikkel akár 2 cm-ről is fényképezhetsz mondjuk egy kicsi virágot, a másikkal legfeljebb fél méterről)

És végül, mielőtt megvennéd, amikor már eldöntötted a számodra melyik megfelelő, nézzél körül alaposan, mert az árak szórása meglehetősen nagy egyes üzletek között.

2013. márc. 22. 13:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Olyat keresek, mint amilyen volt, de gondolom azóta több új tipus is megjelent, tehát hasonló adottságok, kicsit jobb lehet, de kb 20-30ezer ft-ért. Fogalmam sincs mennyibe kerülnek, a régi volt kb 25. Nem értek a fényképezőgépekhez, ezért egy hasonlót keresek, kezelhetőségben, akkumulátorban, mindenben. Tudnál esetleg így segíteni? :)
2013. márc. 22. 20:09
 3/9 Lajos54 ***** válasza:

Amennyire egy rövid keresgélés után, leírások-tesztek alapján gyors véleményt tudok mondani, hozzáteszem: személyes tapasztalatok nélkül, az a következő:

Többféle változatot is lehet belőle kapni, hasonló tudással. Természetesen mindegyiknél van valami kis eltérés, de alapjában hasonlóak.

Csak kiragadva egy-két példányt.

Nekem legjobban bejön az A1300 számú, az ára (átlagban) 26-27 ezer forint környékén mozog. Ami kiemeli a többiek közül, hogy van optikai keresője is, ezért pl. kirándulásokon, erősebb napsütésben is jól látható a téma.

A 16 Megapixeles felbontás több, mint jó, egyszerű emlékképekhez szinte nem is kellene ekkora (természetesen ez beállítástól függően csökkenthető, ekkor több kép fér a memóriakártyára, viszont nem lehet akkorára nagyítani).

Jók a szolgáltatásai, kis gyakorlat után, különösebb szakismeretek nélkül is jó képeket lehet vele készíteni. A tápellátása 2db AA méretű (normál ceruzaelem) elem vagy aksi. Ebből egy 4-es csomag is elviselhető árban kapható, így van tartalék is mindig nálad. Vészhelyzetben normál ceruzaelemmel helyettesíthető.

A másik kategóriából szintén csak kiragadva az A2400 22 ezer Ft körül van, az A220-as pedi 23 ezer körül. Valamivel kevesebbet tudnak, NINCS optikai keresőjük, a hátulján lévő LCD szolgál a kép komponálására. Erős napsütésben ez elég kényelmetlen. Plusz hátrány, hogy saját speciális aksival működnek, ami nem helyettesíthető mással.

Ezeken kívül többféle változat is van, de túl hosszúra nyúlna, ha most azokat is érinteném.

Még csak annyit, hogy régebbi változattal (azt hiszem A390, vagy hasonló) korábban néhányszor fényképeztem, nem tudnék róla rosszat mondani a kategóriájában.

Összefoglalva: ha én most akarnék venni átlag célra (emlékképek, kirándulás stb.) az A1300-ast választanám.

2013. márc. 23. 11:35
 4/9 Lajos54 ***** válasza:
Még annyit az előzőkhöz (csak féltem, hogy nem fér már oda): az ár természetesen memóriakártyát nem tartalmaz, de manapság az már olcsón beszerezhető. Ha nem adnak hozzá, érdemes valami egyszerű, olcsó tokot venni a géphez, a sérülések elkerülésére.
2013. márc. 23. 11:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Memóriakártya van a régiben, nem tudom, hogy az abba jó lenne e. Ha nem, akkor veszek. Tok is van. Köszi a segítséget, sokat segítettél :)

A mostani gépet ajándékba kaptam családtagtól, aki igazán értett hozzá, de már sajnos nincs köztünk, így gondoltam megkérdezek egy hozzá értőt.

Köszi még egyszer :)

2013. márc. 23. 12:00
 6/9 Lajos54 ***** válasza:
Örülök, ha segítettem :)
2013. márc. 23. 21:38
 7/9 anonim válasza:

háát, nemtudom hogy megfelel-e, de én épp most adtam eladósorba a sony dsc s-5000-remet és nagyon jó kis gép, 14 megapixeles, sok funkciója van (köztük a 360 fokos panoráma), és jár mellé egy sony tok, 2 gb-os kártya, tölthető sony elemek és sony elemtöltő, <-- az árat te szabhatod meg, de annak örülnék ha 18000 körül maradnánk :)

képek:nem egy fantasztikus kép, mert a telefonommal fényképeztem: [img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

és néhány, a géppel készített fotó:[img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

[img] [link]

a nagyobb, komolyabb képeket nem engedi feltölteni az imageshack mert csak az 5 mb-ig terjedő képek feltöltése a megengedett.

2013. márc. 25. 17:56
 8/9 anonim válasza:

17:57 es vagyok megint, itt vannak a képek, úgy tűnik az előbb rosszul lett feltöltve:

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

- [link] [link] 03/3157/dsc00361f.jpg&title=New%20Image[/img]

2013. márc. 25. 18:01
 9/9 anonim válasza:
úgy tűnik így sem akar menni :D najó akkor inkább válogass innen, [link]
2013. márc. 25. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!