Miért nem tudok LILÁT fényképezni Canon PowerShot SX110 IS- vel?
Van egy Canon PowerShot SX110 IS fényképezőgépem.Minden színt úgy ad vissza ahogy kell. Ám ha Lillát fényképezek bármilyen árnyalatban az minden beállítással Kék (beltéri , automatikus stb....)!!!!
Már minden lehetőséget,hátteret megpróbáltam de midig kék.
Segítsetek....
Sajnos a digitális fototechnika - de a filmes technikát is említhetem - a valóságnak csak egy szűk metszetét adja vissza. Nagyon bonyolult színtér elméleti előadásokba lehetne kezdeni,ami viszont - terjedelmét illetően - nem ide való.
Röviden: sikerült megtalálnod a valóságos színek visszaadásának egyik legkritikusabb pontját, a lila szín reprezentációjának problematikájában.
Csak bevezetésképpen javaslom olvasgatni az alábbi ismeretanyagokat:
Értem,hát ez így sajnos nem egy jó hír.
Esetleg utólagosan (pl.: effektek,fotóprogrammal),vagy valamilyen szín hozzá adásával nem lehet előcsalogatni a Lilát????
Más hogyan fényképez lilát akkor???????
Köszönöm.
De, természetesen lehet manipulálni a képet. PhotoShop a digitális fotós barátja. :)
Vannak egyszerűbben kezelhető alkalmazások is. Pl.: GIMP
Köszönöm!
Tesztelem is rögvest..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!