Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Stúdiófotózás olcsón, extrák...

Stúdiófotózás olcsón, extrák nélkül?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Szükségem lenne egy megbízható emberre, aki vállalná, hogy készít rólam néhány stúdió minőségű fotót jelképes összegért cserébe, mindenféle extra (fodrász, smink) nélkül. Ismertek valakit? Sajnos nincs pénzem megfizetni, annyira drága, viszont tényleg nagyon kellene magamról néhány jó kép, sajtóhirdetés céljából. A segítséget előre is köszönöm. :)

2013. febr. 8. 15:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Már a múltkor is leírtuk, hogy ez nem így működik. Egyébként pedig tele a Facebook magukat fotósnak nevező tinikkel akik bár studiot valószínűleg csak képen láttak, simán megcsinálják neked "jelképes összegért" csak valószínűleg a használhatósága lesz erősen korlátozott a dolognak. Persze kifoghatsz valakit aki épp ezt tanulja és a gyakorlati helyén el tudja készíteni a képeket de erre kevés az esély.
2013. febr. 8. 17:03
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes amúgy, hogy pénzt akarsz vele keresni (sajtóhirdetés) de nem tudsz érte fizetni.
2013. febr. 8. 17:03
 3/14 A kérdező kommentje:
Éppen ez a baj, minden második 15 éves kislánynak van egy fotós ismerőse, aki egy éjszakáért cserébe egész portfóliókat csinál róla. Engem ezek az emberek (szerencsére) elkerülnek, ráadásul még csak nem is egy teljes fényképsorozatra vágyom, hanem maximum 10 fotóra. Olyan nagy kérés ez? Gondolkodjunk reálisan, egy hivatásos fényképész ezért TÍZSZER nyomja meg ugyanazt a gombot, és 10.000 forintokat kér el cserébe. Ez korrekt dolog? Nem. Ráadásul én még csak nem is azt mondtam, hogy semmit nem fizetek, ahhoz nem lenne pofám. Minden pénzemet beleöltem/beleölöm az üzletbe, és igen, ekkora összeget igenis sajnálok rá. Kövezzetek meg.
2013. febr. 8. 17:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy hivatásos fényképész amellett, hogy tízszer megnyomja azt a gombot, megnyomja még nyolcvan-százszor mire lesz tíz használható kép ahol normálisan nézel, ahol nem pislogsz, ahol miután harmadszorra szólt kihúztad magad, ahol miután ötödszörre is elmondta, hogy nem áll jól neked az adott póz/beállás/nézés elhitted neki és máris ott voltatok mondjuk két órát a műteremben. Majd kiválogatja neked azt a bizonyos tíz fotót, amin fotónként dolgozik legalább fél-egy órát mire az vállalható lesz számodra egy sajtóhirdetésben. Na most ott tartunk, ugye, hogy dolgozott összesen 12 órát a képeiddel. Ne legyünk "pofátlanok" mondjunk 1500Ft / órát munkadíjra és máris 16000 Ft-nál tartunk, ami egyáltalán nem sok ha emellé számolsz eszközamortizációt ( Fényképezőgépváz: 600EFt,Objektív:110EFt,Kioldószett:150Eft, Vakuk: 300EFt, Hátterek 10EFt/m,Egyéb kiegészítők mint akkumulátorok, memóriakártyák, számítógép stb: összesen 400EFt, és mivel az apukája jófej volt, hagyta, hogy a megtakarított pénzéből vásárolt lakásba műtermet rendezzen be.) Ezek után még adózik (Számoljunk KATA-val ami évi 600EFt). Pofátlan a fotós?
2013. febr. 8. 17:47
 5/14 anonim ***** válasza:

A másodikkal teljesen egyet értek. Egy 10 képes, normális portfólió több óra munka. Rosszat pedig egyik szakember sem fog kiadni a kezéből.

Ha olcsón akarod megúszni, akkor keresned kell a környezetedben egy lelkes amatőrt, egy fotókört, vagy valami hasonlót. Műtermük nem lesz, de egy normális vakuval otthoni környezetben is elég jól lehet dolgozni. Mondjuk jó volna azt is tudni, mi az a "sajtóhirdetés".

2013. febr. 8. 18:41
 6/14 anonim ***** válasza:
Bocs, harmadik, nem második. Mondjuk a második észrevétele is jogos.
2013. febr. 8. 18:42
 7/14 A kérdező kommentje:
Zárjuk le ezt a vitát. Nem vagy teljesen tisztában az igényeimmel, a fotósok felszereléséről pedig úgy beszélsz, mintha hitelre vették volna. Segítséget kérni jöttem, (mert tökéletesen tudom, hogy másoknak ennél tízszer több dolgot megcsinálnak TELJESEN ingyen.) nem pedig egy rosszindulatú random izének a nyávogását hallgatni arról, hogy jajj de mennyi sok pénz beleölnek ezek az emberek a hobbijukba, és én mekkora pofátlan dög vagyok, hogy ki akarom használni őket. Ja és igen, félreértések elkerülése végett tisztelem a fotós szakmát. Megértésedet köszönöm.
2013. febr. 8. 18:54
 8/14 A kérdező kommentje:

5.) Válaszoló:

Hiszen pont ez az, itt és most pont ilyen embereket keresek. Egyáltalán nem ragaszkodom a profikhoz, sőt... a kérdés leírásában is csak "stúdió minőségű" fotó szerepelt. :) A sajtózáson azt értem, hogy egy online újságban fogok megjelenni a reklámozott termékeimmel. A kikötés az volt, hogy 4-4 jó minőségű kép kell rólam, meg a cuccaimról ahhoz, hogy cikket lehessen belőle írni.

2013. febr. 8. 19:04
 9/14 anonim ***** válasza:
Hehehehe.... :D :D Vegyél egy jó cuccot és fotózd le magad, ha az annyira egyszerű! :D Jah, ha ez a szakma annyira egyszerű és annyira jól jövedelmez, miért is nem ebben utazol? :D
2013. febr. 8. 19:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Jah, egyébként 10 kép egy megbízható, jó szakembernél nem 10ezer. :D Nagyon olcsó embert találhattál meg a dologgal. Szerintem fogadd el az ajánlatát, ha tényleg találtál ilyet! Nem viccből írom, ha később ebből bevételed van, akkor 10ezer forint potom pénz érte.
2013. febr. 8. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!