FONTOS! Melyik gép a jobb Canon EOS 1100D + EF-S 18-55 IS II vagy Canon EOS 1100D + EF-S 18-55 DC III?

Figyelt kérdés
Köszönöm minden válaszolónak!

2012. aug. 3. 16:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A két fényképezőgép ugyanaz, az objektívek különböznek és véleményem szerint a 18-55 IS II fényévekkel veri a DC-t.
2012. aug. 3. 18:32
 2/13 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek az elsővel.
2012. aug. 3. 18:55
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Ha ennyire nem értesz hozzá, ne vegyél tükörreflexes gépet...
2012. aug. 4. 02:44
 4/13 anonim ***** válasza:
Miért fáj itt ennyi embernek, ha kezdő akar DSLR gépet venni? Min tanuljon? Egy kompakton, ahol 300 mm alatt nincs mélységélesség? Irigy vagy, mert nem dolgoztál eleget, és neked nem jutott gép?
2012. aug. 4. 08:59
 5/13 anonim ***** válasza:
44%
A baj nem azzal van, hogy dSLR-t vesz hanem azzal, hogy utána lő vele három turistafotót és felteszi a facebookra amit az ismerősei szarrálájkolnak, meg odaírják, hogy tehetséges és Ő az isten és Ő onnantól fotográfi lesz, meg fotózást vállal, közben pedig fogalma nincs az egészről.
2012. aug. 4. 13:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Neked üldözési mániád van? Mindenki azt lájkol, amit akar, és bárki vállalhat fotózást. (Na jó, elvileg kell hozzá legalább OKJ-s végzettség, de nálunk csak a sportosztályon csak a főszerkesztőnek van ilyen, szóval gyakorlatilag ez senkit nem érdekel).

Ha valaki megveszi a szolgáltatást, szíve joga. Ha ezzel előled veszi el a munkát, akkor valamiben nem voltál jobb. Minőségben, árban, vagy reklámban. Ez minden más szektorban így van, ha a tizenéveseket anyázod miatta, azzal senkinek nem lesz jobb.

Mellesleg ezek az emberek általában sose kerülnek feljebb a kommersz partifotózásnál, az a szektor meg mindig is árra optimalizált. Lassan ott tartunk, hogy 6000 forint bruttó jár Budapesten egy 300 képes, egész estét munkáért, úgy, hogy másnapra fel kell tölteni FTP-re a kész anyagot. Mutass már olyan kollégát, aki ennyiért végez normális munkát.

2012. aug. 4. 13:40
 7/13 anonim ***** válasza:

Nincs üldözési mániám. OKJ-s vizsga nélkül tudtommal nemigen vállalhatsz fotózást amennyire én tudom, de ez lényegtelen is, ha abból kellene megélnem amit az OKJ-s képzésen tanultam, felkopna az állam. A bulifotózást pedig átérzem, én is csináltam pár évet anno, csak akkor még kétezer forintot fizettek egy-egy galériáért - már amikor egyáltalán....

Viszont az, hogy mindenki fotósnak képzeli magát, már unalmas kicsit. Az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában de már fotográfusok, fotózást vállalnak. Szerencsére nekem nincs gondom velük, nem az én (ár)kategóriám, nekem így nem igazán jelentenek konkurenciát, főleg mert akinek elég az amit Ők nyújtanak az nem fogja kifizetni azt amit én nyújtok, viszont a középkategóriás tisztességes iparosoknak agyonvágják a piacát mert mindenkinek van legalább 1-2 ismerőse aki "fotós" és harmincezerért meg kajáért elmegy egy lagziba fotózni, aztán pedig sírva telefonál a menyasszony, hogy "te figyi, tudsz valamit kezdeni ezekkel a képekkel?" Én pedig azt kell, hogy mondjam, hogy sajnos nem. Zajos alul/túlexponált képek tömkellege képenként változó fehéregyensúllyal nulla kreativitással/látásmóddal megfűszerezve, sokszor utómunka nélkül, hajnalban DVD-re írva a nyers fájlokat. Bár a baj inkább az, hogy vannak emberek akik ezzel is meg vannak elégedve és utána halálba dícsérik az illető "munkáját". Sem technikában sem tudásban nincsenek ott, hogy pénzt kérjenek a "szolgáltatásukért" de megteszik mert a laikus ismerősök szerint "brutálisan tehetségesek".

Egyébként ez sajnos megfigyelhető, amióta sz@r az ország helyzete mindenki közgazdász és mindenki jobban tudja, amikor anno gond volt akár Pakson akár Fukushimában mindenki atomfizikus volt és jobban tudta stb...

2012. aug. 4. 14:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az, hogy igénytelen munkát el lehet adni, nem a kínálati, hanem a kereseti oldal szégyene. Aki portfólió megtekintése nélkül fogad esküvői fotóst, az maga keresi a pofont, és mindegy, hogy hivatásos kóklernél, vagy egy rokonnál kapja meg. Ha küzdeni akarsz ez ellen, akkor segítsd a laikusok képzését. A "ha ezekre a dolgokra nem tudod a választ, akkor ne vegyél DSLR gépet", pláne egy profi részéről a lehető legrosszabb hozzáállás. A delikvens okosabb nem lesz tőle, ráadásul erősíted az általános tévképzetet, hogy a szakma bunkó és arrogáns, és már csak azért sem fognak profit keresni, mert "nincs szükségem arra, hogy egy büdös tahó rontsa el az esküvőt". Az idézőjel nem véletlen.

Amíg az átlag nem érzi a különbséget az amatőr és a profi munka között, és nincs tisztában vele, hogy mik a követelmények, addig a munkák egy részét továbbra is arra alkalmatlanok fogják elvinni. Neked is van epszilon sugarú környezeted, valószínűleg van benne iskola, egyetem vagy kollégium, tarts benne képzéseket, képelemző szakkört, hasonlót. Ez segít, a hőbörgés nem.

2012. aug. 4. 14:21
 9/13 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek, bár nem az általad említett kommentet nem én írtam. Viszont ahhoz kevésnek érzem magam, hogy tanítsak és ez nem csak a pszichológiai/pedagógiai érzékem hiánya miatt írom. Ha úgy tetszik - bár egy új irányt és talán egy új szintet képviselek - nekem is bőven van mit tanulnom, ezért képzéseket tartani nem lenne jó ötlet szerintem. Van egy halom workshop ahol lehet tanulni nálam sokkal okosabbaktól - bár tény, hogy az meg nem olcsó és sajnos az a réteg akiről beszélünk valószínűleg egy fillér sem lesz hajlandó áldozni rá.
2012. aug. 4. 14:51
 10/13 anonim ***** válasza:
*bár az általad említett kommentet nem én írtam.
2012. aug. 4. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!