Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik a legolcsóbb kamera +...

Melyik a legolcsóbb kamera + objektív kombó, ami jobb képeket készít a Samsung Galaxy s23 ultránál?

Figyelt kérdés

Lehet buta kérdés, főleg azoknak, akik értenek is a témához, de szeretnék venni egy fényképezőgépet, egy kis kutatás után ki is néztem magamnak a Sony alpha 6400-at, de az még használtan is félmillió forint körül van. Azt mondják van szemem a fotózáshoz, de eddig csak telefonnal készítettem képeket. S23 ultrám van, tök jó képeket lehet vele lőni, de az optikai zoomja csupán 10x és mikro-fotókat is elég nehézkes vele csinálni, így korlátozva érzem magam kreativitás terén.

Azon gondolkodtam, melyik lenne az a kamera, illetve mi lenne az a minimum összeg, amit rá kéne szánnom a projektre, ha nem vagyok profi fotós, de jobb képeket szeretnék készíteni, mint amilyeneket a telefonom kamerája enged.

Előre is köszi!

márc. 23. 23:17
 1/4 anonim ***** válasza:
38%

Az készít jobb képeket, ami mögött jobb fotós van.

Sorry, hülye kérdésre hülye válasz.

A képet nem a kamera készíti, hanem a fotós.

A jobb hardver több lehetőséget ad a fotósnak, de ennyi.

Nyilván a telefon és a fényképezőgép közti technikai különbségek adnak bizonyos előnyt az utóbbinak, de ez pusztán technikai és kényelmi előnyt nyújt, jobb nem igazán lesz egy kép attól, hogy drágább kamerát használsz.

De közelítsük meg másik irányból.

Mi nem tetszik a mobilodon? Kizárólag az optikai zoom (akármit értesz is alatta pontosan) és a makró(?) képességek korlátozottsága?

Azt ugye tudod, hogy a telefonod egy csomó extra műveletet elvégez a képen, amitől szépnek-jónak látod, a fényképezőgép viszont ezt nem fogja helyetted megtenni? Amint váltasz, be kell szerezned egy szoftvert az utómunkához, és meg is kell tanulnod használni. Ahogy egyébként a fényképezőgépet is, hacsak nem akarod életed végéig full automata módban használni. Mármint amíg meg nem unod.

Bónusz infó: a makróhoz és a nagy zoomhoz (még mindig kérdés, mit értesz ez alatt) nem lesz elég egy objektív, minimum kettővel számolj.

márc. 24. 05:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Mondj egy összeget és akkor könnyeben lehet tanácsot adni.
márc. 24. 15:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Jó lenne 300ezer Ft alatt megúszni; alapvetően használtban gondolkodom.
márc. 24. 21:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindegyik jobbat csinál
márc. 25. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!