Mit csinálok rosszul? (Nikon D5600)
Az ISO automatikusra van állítva? Nincs beállított maximum?
Illetve a záridő nem kell 1/3000, 1/500 vagy 1/1000 bőven elég
#1 Azt hiszem igen, de nem vagyok most ebben biztos. Nem piszkáltam hozzá mióta megvettem. Köszönöm a tippet, kipróbálom majd akkor 1/500-zal, hátha az is elég lesz hogy mozgó autót "megfogjon".
#2 18-105-ös Nikkor van rajta, ha ez segít valamit.
Itt vannak az értékek, akit érdekel, én ezek alapján nem lettem sokkal okosabb, de gondolom benne van mi van rosszul beállítva: [link]
Ez egy gyakorlatilag full fekete kép lett délután fél kettőkor. (Az mondjuk igaz hogy ködös idő volt, de na, akkor is.)
1/4000s záridő 100-as ISO mellett még nyáron is fekete képet fog adni.
Vedd hosszabbra a záridőt (1/250-től indulj, és lépésről lépésre haladj 1/500 felé, amíg nem éred el a kívánt élességet)
Az ISO-t pedig állítsd automatikusra.
Nekem más gép van, de ebben ve lehet állítani az ISO-t fixre, automatára, vagy auto400/auto800 értékre. Ezek is automatikusak, viszont nem mennek ISO400/800 fölé (magasabb ISO = több fény, de zajosabb a kép)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!