Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Olympus E-30 digitális fénykép...

Olympus E-30 digitális fényképezőgép vélemények?

Figyelt kérdés
Már régóta tudom, hogy szereték fotózással foglalkozni, és most végre szeretném megvásárolni az első kamerámat. Így gondoltam itt talán érdemlegesebb véleményeket is kaphatok, mint amiket cikkekben olvastam róla:)
tegnap 14:18
 1/2 Mojjo ***** válasza:

Ez a gép a régmúlt idők homályából bukkant elő, ennek megfelelően természetesen nem várhatsz tőle annyit, mint egy hasonló kategóriás mostani fényképezőtől. Ezzel együtt is fényképezni megtanulni remek jó kis gép. Sőt, nyilván megfelelő objektívekkel és kézben igencsak jó képeket tudsz vele lőni.

Ami megfontolásra érdemes:

- Régi, már halott rendszer. Nem csak, hogy új fejlesztés nem lesz már erre a rendszerre, de objektíveket és kiegészítőket is csak használtan fogsz tudni vásárolni. És soha nem volt egy különösen elterjedt rendszer, tehát nehezebb lesz használt cuccokat találni, mint mondjuk egy Nikon vagy Canon DSLR-re.

- A 4/3 formátum némileg hátrányban van rossz fényviszonyok között a nagyobb formátumokkal szemben. Plusz némileg nehezebb elérni ugyanazt a háttérmosást. De mivel tanulni akarsz, pont jó megtanulni, hogy pl ezeket hogyan kell kezelni.

- Az ilyen régi gépek nem tudni, milyen műszaki állapotban vannak. Remélhetőleg még sokáig kifogástalanul fogod tudni használni, de azért tudd, hogy van rá esély, hogy az idő vasfoga megtette a hatasát.

tegnap 14:46
 2/2 anonim ***** válasza:
A fiatalkorom jut eszembe, Jártam egy rendkívül szegény lovasklubba lovagolni, Néha azért vettek lovat, szigorúan vágóállatokat, amelyekkel más klubok nem boldogultak. Bár többnyire valóban reménytelenek voltak, de azért persze lehetett szeretni őket, és mivel nagyon jó edzőink és lovasaink voltak, még az is előfordult, hogy a következő évadban egy-két számban megvertük velük azt a klubot, ahol kiselejtezték ezeket a sörényeseket.Ehhez persze türelmes és állandó, jó minőségű idomító munka kellett. Más klubok meg vettek jó lovat. Persze, nem voltak olyan jó lovasaik, csak éppen semmivel sem voltak hátrébb, és lazán élték a vidám életüket, nem kellett befektetniük egy évnyi munkát, és nyertek kilóra ugyanannyi kupát, mint más. Hát, ha érti valaki a példabeszédet. :D
tegnap 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!