Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kezdőfotósként mennyit kérjek...

Kezdőfotósként mennyit kérjek el? Olvasd lentebb!

Figyelt kérdés

Van egy Canon R100 gépem, 50mm obival, meg a kit obival. Kezdő fotós vagyok, kb másfél éve fotózok hobbi szinten, de vállaltam már el közelieknek(keresztelő,portréfotózás,termékfotózás). Az utóbbi fél évben dolgozok úgy hogy egy portréfotózásért is kérek el penzt az idő és a képek számátől függően. Viszont most adódott egy lehetőség, hogy termékfotózásra alkalmazna egy cég, viszont árajánlatot nem tudok mondani egyelőre nekik mivel még nem foglalkoztam ilyennel komolyabban. 1 termékfotózást vállaltam el azt is édesanyám barátnőjének poton penzért. Kérnek árajánlatot, mondtam hogy még idén elküldöm mennyiért csinalnék 1 fotózást. De azt eldöntöttem hogy a portréfotózást januártól felemelem 50€-ra. Tudtok tippeket/segítséget nyújtani, mennyit kellene kérni vagy mennyit szoktak ilyenért elkérni?

Köszi előre is a segítséget!

tegnapelőtt 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Számlát tudsz adni egyáltalán? Egy cégnek az kell!
tegnapelőtt 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha cégnek csinálod, akkor számlát adsz, ha számlát adsz, akkor adózol, ezt kalkuláld bele.

Guglizz rá a termékfotózás árakra. Itt egy példa: [link]

tegnapelőtt 10:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Ennek a cégnek nem kell számla, ez egy kis vállalkozás ami 3 emberből áll. Ők nem győzik csinálni(eddig ők csinálták) és emiatt lennék én aki fotóz ha van termékfotózás.
tegnapelőtt 10:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A minimális elvárásoknak megfelelő képek ára (számlával) 2000 Ft-tól kezdődik, a profi képek felső határa több százezer is lehet (nyilván nem egy csomag rágó fotója).

Szerintem 1500 Ft/db megfelelő, ha rendszeresen és sokat kell dolgozni nekik, akkor mehet ez alá is. Ha nem érdekel, hogy a profik mennyit kérnek, ők sem izgatják magukat, akkor 2-3000 ezer forint.

De érzésem szerint 500 Ft/db-ra is már csúnyán fognak nézni.

tegnapelőtt 11:01
 5/7 Med_fet_ati ***** válasza:
100%
Csak laikusként kérdezem: ez a gép ennyire jó minőségű, hogy ilyeneket is el tudsz vállalni vele? Mert árban nincs elrugaszkodva...
tegnapelőtt 11:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kb. 10 euró per darab, de ebben benne van a retusálás és a különböző cropolások.
tegnapelőtt 11:07
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ebbe már nem akartam az előbb belemenni. Minimális igényeknek éppen megfelel. De én még akkor is vennék hozzá még egy fotóboxot.

az nem termékfotó, hogy lerakom az asztalra, kattintok egyet és csókolom. Minimu kell egy olyan fehér háttér, amit árnyékmentesen be lehet világítani, nem csillog, penge éles. És színhelyesre is korrigálni szükséges, meg retus is, ha mondjuk nem tökéletes a csomagolás.

Régebben olvastam egy szakmai cikket egy keresűlikör fotózásáról. A műtermi berendezések új ára olyan 10-15 millió lehetett (fénykádak, árnyékvetők, statív, vakuk, beállítófény stb.

Két napig fotózták. Pl. egyszer lefújták matt lakkal az üveget, hogy ne csillogjon. Aztán maszkolás után lefújták fényes lakkal, hogy ott mégis. Az zöld háttér is úgy került mögé, hogy valójában az szürke volt, de a fényképezőre is tettek színszűrőt, a vakukra is, és úgy megválasztva, hogy a zöld üveg mögött zöld hátteret kaptak..

tegnapelőtt 11:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!