Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » CANON 50MM F1.8-as objektivrol...

CANON 50MM F1.8-as objektivrol velemenyek?

Figyelt kérdés
megeri egy canon R100 gepre? ez a masodik fenykepezogepem, hobbi szinten fotozok ,de vallaltam mar el portrefotozast es keresztelot is. A bokeh hatas kell nekem most, ami nagyon tetszik, ez az objektiv meg tok megfizetheto aron van szerintem, ha van valami jobb tapasztalatotok vagy tudtok jobbat ajanlani akkor irjatok meg kerlek, elore is koszi a segitseget. :)
nov. 13. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Super Takumar 50 mm f1.4 inkább
nov. 13. 14:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez egy népszerű lencse, mert olcsó és nem rossz a fényereje. Viszont gyakorlatilag csak olyan kis löttyedt képeket ad, képe semmiben nem tűnik ki bármihez képest. Használtan húszért nyilván meg kell venni, mert annyit meg is ér, és elfér a legtöbb fotóstáskában állandóra, hogy ha kéne.... Más gyártmányt én nem vennék, mert az autofókusz azért csak ér valamit (na meg a blendebeugrasztás). Manuális fókuszolás az egy kínszenvedés ezeknél a gépeknél, a jó manuális fókuszoláshoz kellene a mattüveg közepén a három optikai segédeszköz (ebből én leginkább a törőéket használtam). Egyszerű mattüveggel ellátott gépek is voltak régen, olyant is használtam, de ott leginkább a balra tekerem már életlen, jobbra tekerem már életlen közé lehetett bejátszani az éles kép lehetőségét, ez lassú volt és az eredmény bizonytalan. 15-20 éve még voltak segédeszközzel felszerelt mattüvegek a Canon DSLR-ekhez, bár a csere nem volt egyszerű (kivéve az 1-es sorozat gépeit, azokhoz volt gyári mattüveg mikroprizmával, stb, és a cserére is volt ukáz a manualban; 10 féle csere mattüveg volt például az 1D mark II-höz... - bár a fénymérést gallyra tette némelyik mattüveg, ha jól emlékszem).
nov. 13. 17:51
 3/9 anonim ***** válasza:
2 ezt kinek írtad?
nov. 13. 19:06
 4/9 anonim válasza:
Megéri.
nov. 13. 21:11
 5/9 anonim ***** válasza:
3 ha nem jöttél rá, akkor még fejlődnöd kell
nov. 14. 17:39
 6/9 Mojjo ***** válasza:
@5: Szerintem a hármas jóindulatúan feltételezte, hogy nem egy MILC felhasználónak írod, hogy mikroprizmaraszteres mattüveg kellene a gépébe és véletlenül máshova küldted el a hozzászólást.
nov. 15. 14:41
 7/9 anonim ***** válasza:
6 szóval te sem jöttél rá.
nov. 15. 16:27
 8/9 Mojjo ***** válasza:
@7: De, sajnos igen. Én nem vagyok olyan jóindulatú, mint a hármas.
nov. 15. 23:13
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 de épp olyan buta vagy.
nov. 16. 08:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!