Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Rajzolás felvételéhez (kb...

Rajzolás felvételéhez (kb 1m-ről) megfelelő gépet+obit keresek, ez jó lehet? Kezdő vagyok, részletek lent

Figyelt kérdés

Fő szempontok:

- ~1kg alatti súly

- streamelésre alkalmas legyen

- fotóknál maradjon fókuszban az egész kép, nem úgy mint egy mobilkameránál ahol a széleken homály van

- ne torzuljon a kép a széleken

- 4k videó amibe bele lehet croppolni a közeli felvételek miatt és, hogy ne kelljen állítgatnom a kamera helyét.

A gép nekem tetszik a dilemmám inkább az objektívekre vonatkozik:

- Makro lencse: a torzulás hamarabb előfordul, nem csak a rajz területét mutatja meg hanem belelógok én is a képbe a széles látószög miatt amit nem akarok. Viszont a közeli részleteket jól megmutatja.

- Zoom objektív: félek, hogy nem lesznek olyan élesek a közeliek, viszont bele tudok zoomolni a pont megfelelő területre.

- Teleobjektív: ez meg szimplán tetszik, hogy nem olyan mint egy mobilkamera amivel eddig dolgom volt és érdekesebb fotózni vele messzebbről bármit. Gondolom a részleteket itt is jól mutatná, hátrány, hogy nem tudom az 1m elegendő távolság-e hozzá, messzebb nem tudom elhelyezni, csak közelebb.

Itt van amiket kinéztem első körben, árban kb ez is lenne a limit:

Sony ZV-E10

[link]

Sony E 35mm f/1.8 OSS

[link]

aug. 26. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:

A minimális fókusztávolság minden objektívnél fel van tüntetve a specifikációban.

A szükséges átfogást ki lehet számolni a kép mérete, a szenzor nagysága és a távolsága alapján.

A zoom objektívnél számítani kell arra, hogy hajlamos lehet kicsúszni, ha laza a mechanika.

Olcsó objektívek nem tartják meg a fókuszt a zoom gyűrű változtatásával. Plusz olvass utána a "focus breathing" jelenségnek.

aug. 27. 03:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha torzításmentes mindenhol éles képet akarsz, akkor azt PRO kategóriájó obikkal lehet

Persze kérdés, hogy mi nálad az "éles"

Mert lehet, hogy egy-egy hobbi kategóriás jobbfajta obi is simán teljesíti élességben az igényeidet.

A makró lencsét illetően nagy zavart érzek nálad az erőben...

Node ha tényleg olyat akarsz amit vázoltál az nem lesz olcsó mulatság de érdemes egyeztetni az szubjektív elvárásaidat mert akár negyed áron is meg lehet oldani.

aug. 27. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

2 folyt

Az általad linkelt obi még a hobbi kategóriában is egy életlenebb kés a fiókban.

[link]

Ezért kellene tisztázni hogy mik az elvárásaid

Másrészt, ha torzításmentes képet akarsz akkor a teleobjektívet keressél kimagasló élességgel az nem torzít és persze a széleken tapasztalható életlenséget is ki lehet küszöbölni távolabbi fotózással

Zoom objektív erre a célra nem ajánlott.

aug. 27. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez nem egy rossz összeállítás

[link]

[link]

aug. 27. 21:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Miért nem tudsz 1 méternél messzebb menni?
aug. 28. 15:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!