Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen objektívet ajánlanátok?

Milyen objektívet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Keresek egy kisebb fix objektívet, facecam videók rögzítésére. Jelenleg egy tamron 28-75-öm van f2.8-al. Sajnos egy nagyobb látószögű kellene mert nincs sok hely és nagyon közel vagyok a kamerához, a fejem teteje néha levágja. Szeretném ha nagy szép képe lenne, gondolom 1.6 vagy 1.8 kellene mert alacosny fényviszonyoknál használnám, de fontos hogy szépen mossa a hátteret.Milyet tudnátok ajánlani ami 100.000 ft alatt van és jó lehet?

aug. 26. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:
és a bajonett? :)
aug. 30. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100k alatt biztos nem lesz. F2 vagy az alatti főleg nem.
aug. 30. 20:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Sony a7c-re menne. Milyet érdemes akkor ha 100 alá nem férek be?
aug. 31. 00:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Minél kisebb az F érték, annál drágább. A kisebb F érték persze jobban mossa a hátteret és az éles zóna szűkebb. Persze a blende állítható, szóval ez a legkisebb értéke.

Ha használsz megvilágítást, akkor F2-nél nagyon kisebbre nincs szükséges, de még megoldható az F1.8-al is.

Sony A7C-nek E-mountja van.

Photoplus-nál rákeresve, de még állítgathatsz a szűrőn: [link]

Legolcsóbb, ami akár játszhat: [link]

Én nekem 2db Elgato KeyLight-om van és egy fix 35mm F1.8-es objektív ~1m távolságra, de F2-n használom és a lámpák se vakítanak meg.

aug. 31. 08:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha szép, éles képet akarsz, akkor ne használj tág rekeszt.
szept. 14. 08:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!