Kameráknál általános szabály, hogy minél nagyobb a felbontás, annál több fény kell neki? Természetesen, azonos méretű optikával?
"általános szabály, hogy minél nagyobb a felbontás, annál több fény kell neki?"
Nincs ilyen szabály.
Gyenge megvilágításnal hogy milyen képet, felvételt csinál, az érzékelő a képfeldolgozó áramkörök és az otika minőségétől függ a lejobban.
Nyilván egy nem túl jó szoftver, vagy beállítás is sokat tud rontani a képen.
Egy gyenge megvilágításnál jó minőségű felvételt készítő kamera képe nagyobb felbontásra állítva ugyanúgy részletesebb lesz mint nappali fénynél.
Egyébként milyen kameráról beszélünk?
Általánosságban a telefonok kameráiról, kézi kameráról, fix vagy forgatható térfigyelőről?
3
testkameráról, mert ingadozok a FHD és a 4K között, na meg egyáltalán van-e értelme ilyen célra, de hát úgy vagyok vele, hogy az sose baj, ha jobb minőségű.
tulképp ugyanaz minden, ha jól tudom, csak az újabb az előző 4K-s friss verziója:
Boblov M7
vs
Boblov M7 pro 4K
"az érzékelő a képfeldolgozó áramkörök és az otika minőségétől függ a lejobban."
Meg a CCD érzékenységétől...
Szirty említettem az érzékelő minőségét.
Gyengébb minőségű érzékelőnél nem tudsz akkorát húzni a gain-en.
Említetted, de az én értelmezésemben az érzékenység nem tartozik oda.
Az egy műszaki paraméter, ahogy egy ellenállás értéke (hány ohm) sem függ össze a minőségével.
Illetve az alumínium létra sem jobb minőségű attól hogy kettővel több foka van :)
oké és akkor úgy általában honnan tudja az ember a CCD minőségét?
mert a legtöbb sportkamerába is 1/ 2/3 -os szenzort tesznek, és mégis meglepően szép felvételeket készítenek. szóval egyáltalán milyen paraméterekből tudok kiindulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!