Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kameráknál általános szabály,...

Kameráknál általános szabály, hogy minél nagyobb a felbontás, annál több fény kell neki? Természetesen, azonos méretű optikával?

Figyelt kérdés
Azaz egy FHD kamerának kell X fény (mondjuk min szürkületi idő), de ha ugyanazt a kamerát átállítom 4K-ra, akkor 4x vagy legalábbis lényegesen több fény kell neki a jó minőségű felvételhez?

aug. 23. 19:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy ezt hol hallottad, de hülyeség.
aug. 23. 19:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"általános szabály, hogy minél nagyobb a felbontás, annál több fény kell neki?"

Nincs ilyen szabály.

aug. 23. 19:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Gyenge megvilágításnal hogy milyen képet, felvételt csinál, az érzékelő a képfeldolgozó áramkörök és az otika minőségétől függ a lejobban.

Nyilván egy nem túl jó szoftver, vagy beállítás is sokat tud rontani a képen.

Egy gyenge megvilágításnál jó minőségű felvételt készítő kamera képe nagyobb felbontásra állítva ugyanúgy részletesebb lesz mint nappali fénynél.

Egyébként milyen kameráról beszélünk?

Általánosságban a telefonok kameráiról, kézi kameráról, fix vagy forgatható térfigyelőről?

aug. 23. 19:43
 4/9 A kérdező kommentje:

3

testkameráról, mert ingadozok a FHD és a 4K között, na meg egyáltalán van-e értelme ilyen célra, de hát úgy vagyok vele, hogy az sose baj, ha jobb minőségű.

tulképp ugyanaz minden, ha jól tudom, csak az újabb az előző 4K-s friss verziója:

Boblov M7

vs

Boblov M7 pro 4K

aug. 23. 19:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez baromság.
aug. 24. 09:08
 6/9 Szirty ***** válasza:

"az érzékelő a képfeldolgozó áramkörök és az otika minőségétől függ a lejobban."

Meg a CCD érzékenységétől...

aug. 24. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Szirty említettem az érzékelő minőségét.

Gyengébb minőségű érzékelőnél nem tudsz akkorát húzni a gain-en.

aug. 25. 06:48
 8/9 Szirty ***** válasza:

Említetted, de az én értelmezésemben az érzékenység nem tartozik oda.

Az egy műszaki paraméter, ahogy egy ellenállás értéke (hány ohm) sem függ össze a minőségével.

Illetve az alumínium létra sem jobb minőségű attól hogy kettővel több foka van :)

aug. 25. 08:15
 9/9 A kérdező kommentje:

oké és akkor úgy általában honnan tudja az ember a CCD minőségét?

mert a legtöbb sportkamerába is 1/ 2/3 -os szenzort tesznek, és mégis meglepően szép felvételeket készítenek. szóval egyáltalán milyen paraméterekből tudok kiindulni?

aug. 25. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!