Érdemes Canonról Nikonra váltani képminőség miatt?

Figyelt kérdés
Kategória és/vagy típusváltás előtt állok. Leginkább a természetfotókat készítek (időjárás, villámok, viharok, tájkép, asztro). Jelenleg egy régebbi Canon eos 60D-m van egy 17-40-es f/4 L-es obival. Azt vettem észre, hogy a természetfotósok inkább a Nikon gépeket részesítik előnyben, illetve, hogy olcsóbb gépparkkal is jobb képminőséget lehet elérni. Érdemes lenne Canonról Nikonra váltani? A keretem kb 1,5 millió Ft (Váz + legalább nagylátószögű obi + egy tele sem lenne rossz, de az már lehet nem fér bele :) )

aug. 13. 07:59
 1/5 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg Sony, Olympus? De ezeket egyáltalán nem ismerem.
aug. 13. 08:20
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
A képminőség miatt nem.
aug. 13. 08:39
 3/5 Mojjo ***** válasza:
82%

Pont ahogy az előttem szóló is írta: a képminőség miatt nem.

Azonos kategóriás, azonos korú és azonos érzékelőméretű gépvázaknál a különböző márkák között jóval kisebb a különbség képminőségre, mint gondolnád. Gyakorilatilag ilyen szempontból mindegy, melyik márkát választod, az adott márka melletti döntést egyéb szempontok (objektívpark, árak, szoftvertámogatottság, ergonómia, menürendszer stb stb) alapján érdemes meghozni.

1,5 millió forint fotós viszonylatban nem sok, de arra elég, hogy egy viszonylag korrekt rendszer alapjait le lehessen rakni belőle - ha használtban gondolkozol, pláne. Ajánlom, hogy a vásárlás előtt alaposan nézz körbe, ha lehet, próbálj is ki gépeket (pl pár tízezerért bérelhetsz vázakat, ami tökéletes módja az összehasonlításnak, potom összegért). Illetve természetesen mi is segítünk, ha tudunk.

aug. 13. 09:01
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit jobban beleástam magam a témába. Valóban nem a képminőség a fő különbség vagy szempont a választásban... Leginkább a márkákhoz elérhető objektívválasztékkal vannak problémák ( gyújtótávolság, árak, stb). Valószínűleg a Sony Alpha 7 III-ra fog esni a választásom egy Tamron 17-28mm f/2.8 és egy Tamron 28-75mm f/2.8 obival.Vagy érdemesebb lenne már inkább egy Sony Alpha 7 IV-re beruházni? Esetleg valakinek tapasztalata vagy véleménye ezekkel kapcsolatban? :)
aug. 15. 20:00
 5/5 Mojjo ***** válasza:
@4: Az általad leírt célokra én nem tenném bele a plusz pénzt az A7 IV-be, az A7 III is teljesen jó. Inkább félretenném a pénzt későbbiekben kiegészítők, objektívek vásárlására. Legalábbis magnak :)
aug. 15. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!