Kedves hozzáértők, mennyire alkalmas egy mai telefon hobbi szinten való fényképezésre (+videózásra)?
Hát, a mostani telefonom például nem felel meg: [link]
Elég kásásak a képek, mai szemmel
Csodák nincsenek, egy mobiltelefon, hiába 200 megapixeles, ha az objektív akkora, mint egy békának a szeme.
Normális fotózáshoz tömörítésmentes gép kell, cserélhető objektívvel.
Ha a középkategóriás mobilokat nézzük, a Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G-ben van a legjobb kamera, és a Samsung Galaxy A35 5G-nek pedig elég jó a szoftvere.
Általában nem rajongok a Xiaomi cuccokért, de a Redmi Note 13 Pro kamerája tényleg megállná a helyét egy magasabb kategóriában is.
Ezek alá én nem mennék mobilfotózásban!
Nem vagyok felkent guruja a témának, de fotózok egy MILC-cel is és mobillal is (egy Google Pixel 7Pro-t nyúzok). Ha "csak" az emlékek megörökítése a cél, technikailag korrekt minőségben (élesség, színek, stb.), szerintem már versenyképes egy jobb mobiltelefon.
Kedves kérdező, akkor abban segíts, hogy mit szeretnél fényképezni? (pl. épületek, családi események, makró, portré, természet, utazás, asztro, stb).
Fotó ÉS videó is követelmény, vagy csak fotó, vagy csak videó?
A megadot budgettel kb. a 2010-től gyártott középkategóriás tükörreflexes gépek jöhetnek szóba.
Csak rápillantottam a jofogas.hu-ra. Canon 650D, 550D, Nikon 3100, 5100, Sony SLT 58 vannak ebben az árkategóriában. Ezek a gépek szerintem már teljesen használhatóak mai szemmel is. Nyilván Neked fontos, hogy objektívvel adják el. Egy kit objektívvel már sok dolgot ki lehet próbálni, esetleg a kit obi mellé egy közép zoom pl. 70-250 beleférhet a keretbe.
Úgy tűnik a piac pörög. Amíg nézegettem a gépeket kb 10 perc alatt ment el egy Nikon 5100 két zoom objektívvel a jofogas-on 48 eFt-ért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!