Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet ajánlan...

Milyen fényképezőgépet ajánlanátok kezdő fotósnak?

Figyelt kérdés

Elsősorban természetben szeretek fotózni, tájat, de előszerettel fotózom akár otthon is az állatokat, macskákat, kutyát...stb. Eddig telefonnal fotóztam, Huawei P30 telefonommal tökéletesen megvoltam elégedve nagyon szép képeket csinált, főleg autókat fotóztam talikon, illetve azzal is a természetben csináltam képeket. Most egy Galaxy S23 Ultra van a birtokomban, nem rossz képeket csinál, de valahogy nem az igazi azért gondolkodtam el azon, hogy vennék egy komolyabb fényképezőgépet. A lényeg, hogy mozgás közben is jó képek készüljenek :)

Ilyen 500-800 ezer forintos összegben gondolkodok amit rászánnék.

júl. 19. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

"nem rossz képeket csinál, de valahogy nem az igazi"

"A lényeg, hogy mozgás közben is jó képek készüljenek"

Ezeket kifejtenéd?

júl. 19. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Mit kell a mozgásoson kifejteni? Hát bemozdul. Ennyire nem értesz hozzá?
júl. 19. 19:41
 3/8 Rattus válasza:
0%

Épp a laikusságod miatt jelentősen túlárazod! :) A képet nem a gép készíti, hanem a fotós! A képet a gép csak rögzíti.

Kezdésnek max. 200 ezerből el tudsz indúlni. Valami régebbi canon, vagy nikon dslr-el, hozzá két obi, egy általános és egy tele. Aztán meglrteni, mi az az expo háromszög és miként viselkedik.

Hiába van neked 1M-ás szetted, ha nem tudsz fotózni, illetve ha már jól tudsz komponálni, akkor egy ezer éves filléres szettel is olyat csinálsz, hogy leteszik a hajukat az emberek.

júl. 20. 07:14
 4/8 anonim ***** válasza:
60%

#2 "Mit kell a mozgásoson kifejteni? Hát bemozdul. Ennyire nem értesz hozzá?"

Erre szokta nagyanyám mondani, hogy ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna. Mire nagyapám mindig rávágta, hogy vagyis ha hülye vagy hozzá, ne ugass bele.

De hogy értsd, miről beszélnek a nagyok, kifejtem. Megpróbálom lassan, hogy te is megértsd.

Mozgásnál nem csak a bemozdulás okozhat problémát, és bemozdulni nem csak a mozgó téma tud.

Bemozdulhat egy statikus téma is, ha túl alacsony a záridő.

A mozgó téma esetén pedig lehet gond például az is, hogy nem tud az automatika a mozgó témára fókuszálni.

júl. 20. 07:35
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Kezdő fotósként Iphonet. Viccnek hangzik, de komolyan beszélek. Én vettem egy Nikont, semmire sem jó, az összes kép szar lesz, ha auto módba állítom elmosódik minden, ha manuálisan állítom be akkor meg éjfekete képeket csinál. Egy csomó remek képem megy a kukába mert a fényképezőgépnek derogál működni és azt csinálni amire tervezték. Mindezt százezrekért. Vicc!
júl. 22. 02:13
 6/8 nnnn5555 ***** válasza:

Fujifilm X-T30 II vagy X-S10 vázat és egy XF 18-135 obit.

Ez kijön belőle, stabilizált és nagy átfogású az obi.

Ha külföldről veszed az obit akkor kijön a X-S20 vagy X-T50 váz is mellé amikben már a szenzor is stabilizált.

(Természebe ne akarj 2-3 obival menni, mert a susiban kosz van és elszalad a Bambi mire lecseréled.)

aug. 13. 01:17
 7/8 nnnn5555 ***** válasza:
...meg hosszabb obit se vegyél, mert az érzékenyebb a bemozdulásra és az erdőben sötétebb van tehát a záridő se lehet végtelen rövid.
aug. 13. 01:24
 8/8 anonim ***** válasza:
#4 talán észreveszed egyszer, hogy ugyanazt harákolod...
aug. 13. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!