Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Motor kijelzőjének takarása a...

Motor kijelzőjének takarása a kamera elől, polárszűrővel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szoktam videókat rögzíteni motoron és szeretném megspórolni az utómunkából a digitális kijelző kitakarását. Egy Tenere 700-ról van szó (a régebbi LCD kijelzős, nem a színes).

A teljes letakarást hanyagolnám, én menet közben szeretném látni a tartalmát, csak a kamera elől szeretném elrejteni.

Az lenne az alapötlet, hogy két polárszűrővel tenném láthatatlanná. A kamerán amúgy is van egy CPL szűrő és ha veszek egy polarizált fóliát a kijelzőre, elvileg kiszűrhetem a teljes fénytartományt.

Ez működhet? Ha igen, akkor milyen fóliát vegyek?

jún. 10. 23:22
 1/6 anonim ***** válasza:

"A kamerán amúgy is van egy CPL szűrő és ha veszek egy polarizált fóliát a kijelzőre, elvileg kiszűrhetem a teljes fénytartományt."

Vagy nem.

Az LCD eleve tartalmaz lineáris polárszűrőt. Ráteszel egy másikat, két lehetőség van.

-ugyanúgy teszed rá, nem lesz változás

-nem ugyanúgy rakod rá, te sem fogsz látni semmit a kijelzőn

jún. 11. 06:56
 2/6 A kérdező kommentje:

"Az LCD eleve tartalmaz lineáris polárszűrőt."

Még az ilyen monokróm kijelző is, mint ez?

[link]

Ha igen, akkor valóban bukta. :(

jún. 11. 08:29
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Nem kell közúton száguldozni és veszélyeztetni másokat, és akkor nem kell kitakarni a kijelzőt!
jún. 11. 10:20
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, motorosról van szó, ez az opció sci-fi.
jún. 11. 18:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Az nem működőképes megoldás, hogy a kijelző elé teszel egy polárszűrőt? Azt már ki tudja takarni a kamerán lévő polárszűrő.

Megjegyzem nem teljesen tökéletes megoldás a polárszűrős kitakarás, mert ha kicsit is rossz szögben áll a kamerán a polárszűrő, akkor már nem sötétíti ki 100%-osan.

A kijelzős kérdésedre a válasz az, hogy fogsz egy polárszűrőt és elkezded forgatni. Ha polarizált a fénye, akkor lesz egy állás, ahol sötétülni kezd, ill. teljesen ki is takarja a fényét. Erre bőven megfelel egy imax szemüveg is akár, ha van kéznél.

jún. 11. 21:12
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazából ennyi erővel elégnek kell lennie a kamerán lévő CPL szűrőnek is, hiszen ha a kijelzőn eleve polarizált fényt látok akkor a CPL-el ki lehet szűrni a többi fénytartományt. Csak ugye nem mindig pontosan ugyanolyan szögben látok rá a kijelzőre, mert hát a motoron néha mozogni is kell kicsit.

No mindegy, egy kérdést megért. :) Marad az utómunkával való kitakarás. Kösznöm az építő jellegű válaszokat!

jún. 11. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!