Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezővel lenne jó...

Milyen fényképezővel lenne jó sarki fényt fotózni?

Figyelt kérdés

Decemberben utazom el sarki fény vadászatra, legutóbb telefonnal fotóztam, látszott is meg nem is. Nem csúcs kategóriásra gondolok, csak valami olyanra, ami jobb képet készít a telefonnál. Soha nem volt még fényképező a kezemben, ez azért fontos tény :D Szóval árban is csak óvatosan vele. Bár, nem tudom megéri-e gépet venni, azért hogy most tényleg aktívan használjam, aztán lehet csak évi kétszer akadna a kezembe. Láttam az árakat, 200 fölött van minden jónak tűnő gép. Tanácsokat elfogadok. Ha mégis beruháznék egyre, lehet megszeretném, és használnám gyakrabban. Mindenesetre, típust írhattok, hátha :)

Köszönöm szépen.

jún. 4. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Hosszú záridő, vagy éjszakai mód kell hozzá, nekem a mobilom is tud ilyet. Ja, és állvány elengedhetetlen kellék.
jún. 4. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne ez legyen a szempont, nincs sarki fény-fényképező meg kismacska-fényképezőgép. Sarki fényt bármivel lehet, aminek van manuális fókuszálása és manuális módja és pl. 1-2 perces zárideje. Adott helyzetben nagyobb látószög is előnyös lehet. Használj rawot.

"legutóbb telefonnal fotóztam, látszott is meg nem is"

A telefon képességeit is érdemes kiismerni és kipróbálni jobb kamera-appokat, amik adnak manuális módokat.

"Láttam az árakat, 200 fölött van minden jónak tűnő gép. "

Használt milcet olcsóbban is kapsz.

jún. 4. 20:58
 3/8 nnnn5555 ***** válasza:

#2 Teljesen jó a kérdés, te viszont egy idióta vagy aki okosnak hiszi magát!

2 perces záridővel már tojás csillagokat fog fotózni. A régi olcsó szenzorok pixel hibákat fognak generálni, ami ennél a témánál nagyon látszik.

Belépő szintű gépet ma már nem is gyártanak (raktáron maradt hulladékot lehet csak kapni), mert azokat a kínai telefonok is agyonverik.

A jó gépek 500nál kezdődnek. Használtan sincs jó gép 200ért.

jún. 21. 21:23
 4/8 anonim ***** válasza:
500? Miért nem inkább egymillió?
jún. 21. 22:33
 5/8 nnnn5555 ***** válasza:
#4 Ugyanott találod a választ is a hülye kérdésedre, ahol az 500-at.
jún. 22. 00:28
 6/8 anonim ***** válasza:
jún. 22. 06:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy nagyon okos vagy mnnn, de én meg próbáltam már. Ez a kép 15 sec, 400 iso-val készült 2003-ban. 100 iso-ra fordítva máris 1 perc kellett volna hozza. Ennyit a finom modorú hozzáértésedről.

[link]

jún. 22. 13:08
 8/8 nb2019 válasza:
A sarki fényhez nagyon sok lesz az 1-2 perces záridő, mert a jelenség nem statikus, el fog mozdulni ennyi idő alatt. asztrofoto.hu oldalon érdemes konkrét képeknél megnézni milyen felszereléssel és beállítással készültek, jellemzően 5-20 sec záridőseket lehet találni.
jún. 30. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!