Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképtartó keretben madzag...

Fényképtartó keretben madzag alá csipeszelt fénykép alja miért pöndörödik fel?

Figyelt kérdés

Tehát van egy fényképtartó, üveg nélküli képkeretem. Egymás alatt két madzag, csipeszekkel (összesen 8 db). Vízszintes helyzetben 4 fénykép csipeszelhető bele, egymás alá, két sorba, fényképenként 2 csipeszt használva.

Na most, amikor kiraktam a fotókat, az első kb. két hétben semmi gond nem volt. Utána viszont a 4 fotóból az alsó 2 elkezdett felpöndörödni. Ennek mi lehet az oka? És ki lehet símítani normálisan? (Próbáltam már, hogy rájuk pakoltam könyveket 4 napig, de csak részlegesen símultak ki, és miután újra fekcsiptettem, idővel megint visszapöndörödtek ugyanolyanra.)

Az alsó két fénykép egy helyről származik, a felső kettő máshonnan.

#probléma #gyűrődés #csipesz #fényképtartó #símítás
máj. 29. 19:36
 1/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Régen foglalkoztam fotózással, a fényképeket a laborban nedves állapotban fektetik tükörsima felületre, majd melegítéssel szárítják.

Egy begörbülő fényképet (amit az emulziós réteg összehúzódása okoz) ismételt áztatással és szárítással lehet igazán kisimítani.

Begörbülő régi képeim is vannak, de már fogalmam sincs, annak idején mi lett elszúrva, nem megfelelő kiáztatás, vagy ki tudja.

A szakembereknek tudni kellene, akik csinálták.

Kapható olyan fényképragasztó, ami nem bántja a képet, esetleg felragaszthatod egy keményebb kartonra, utána levágni a széleit.

Erre jó egy lapvágó, ami egyenesen vág.

máj. 29. 23:14
 2/7 A kérdező kommentje:
1: De ezek a képek amúgy idén készültek, Comic Con rendezvényen, pénzért, profi fotósoktól. Lefotózkodsz a sztárral, és utána rögtön megkapod kinyomtatva. A papír minősége miatt lehet a pördülés?
máj. 30. 07:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Szkenneltesd be a fotót (így meg lesz elektronikus formában is) és nyomtasd ki újból.
jún. 1. 08:46
 4/7 A kérdező kommentje:

3: Megvannak digitális formában is. A fotózás után nem sokkal elérhetővé válnak, azonnal vagy pár napon belül, ezt Conja válogatja.

Megfordult már a fejemben, hogy kinyomtatom. De akkor azt is fotópapírra nyomtatnám, mert attól fotó a fotó. De mi van, ha az is felpördül? Ezért szeretném az okát tudni.

jún. 1. 09:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk neked garantálni, hogy nem fog pöndörödni.
jún. 1. 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:
A papir a levegőn már csak így működik. Más anyag az eleje, más a hátulja es a levegőböl felveszi a nedvességet.Tedd üveg alá!
jún. 27. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:

"Comic Con rendezvényen, pénzért, profi fotósoktól."

Akkor az digitális kép és nyomtatva lett nyomtatóval.

Fotópapír, tinta, fedőlakk. A lakkos rész érzéketlen a páratartalomra, a papír viszont már igen. Tehát szemből nézve feléd fog pöndörödni a széle, előre és nem hátra.

jún. 27. 14:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!