100 ezer körül lehet kapni kompakt fényképező gépet ami veri a telefonokat?
Nem nagyon, ez a kategória pont a telefonok miatt pusztult ki.
Értelmes hobby fényképezőgép 200+ lett már.
Ez pl egy tűrhető darab, de ennek is duplájára ment az ára 2év alatt.
Nem, mert a telefonokon több szenzor van amiből sokkal jobb képet kombinál, de a kompakt fényképezőgépeken se több szenzor, se jó obi nincs.
Ezért haltak ki.
A kompakt fényképező egy dologban mindenképp többet fog adni, és ez a zoom. Ha mondjuk állatokat akarsz fotózni, akkor sokkal jobb lesz, mint a telefonod. De ha mondjuk utcai fotó, vagy ilyesmi, nem nagyon lesz előnyöd belőle. Akkor már tényleg érdemes a legolcsóbb milc gépet kit obival megvenni, és ezerszer jobb lesz a minőség, 100 körül meg lehet már oldani. Sony A6000 pl, ha megvagy érintőképernyő nélkül, 100 környéke használtan, olcsó kitobival kicsit több. De nem vagyok képben az összes cégnél, lehet, hogy találsz marha olcsón egy fujifilm/olympos micro4/3t, amivel alig léped át azt a 100-as határt.
De ha nem baj, hogy kattog, milcnek sem kell lennie, valamelyik régebbi tükrös, még a 800D sincs önmagában 100 felett, pedig az már a belépő kategória teteje.
Ha átléped a 100-at, szerintem már semmi értelme kompakt/bridge-et venni, óriási a különbség
Ha nem akarsz később feljebb lépni, akkor a Canon M100-ra nézz rá. Kitobival együtt 100 körül megkapható alig használtan, 24 mp apsc szenzor, nem is lehet összehasonlítani egy kompakt géppel a teljesítményét. Én szerintem a fent leírt árkategóriában, ha semmiképp sem mehetnék feljebb, talán azt venném. Annyi az egy gond vele, hogy az az M-széria egy zsákutca, nem kap új obikat, stb, szóval azt bővíteni nehezebb lenne, ha szintet akarnál lépni, el kell adnod, és befektetni egy új rendszerbe. De ez persze a kompakt gépnél méginkább igaz, szóval ez nem azzal szemben hátrány, max egy sony a6000 féle géphez képest, ahol a gépet is feljebb válthatod az obi mögött, vagy az obit is a gép mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!