Valahol árulnak "remastered" kisméretű kompakt retro PC-t régi játékok futtatására?
Már egy jó ideje szeretnék ezzel a játékkal nosztalgiázni:
De sehogy nem sikerül virtualbox-ban megteremteni a feltételeit.
Win 98-at próbáltam telepíteni, de mindig vmi hülye hiba miatt nem jó és a protection error hibaüzenetnél végleg feladtam (és akkor a játékot még nem is telepítettem...).
Aztán WinXP-t is próbáltam feltelepíteni (hátha azon belül is Win98-as kompatibilitással tudnám futtatni), az legalább feltelepült, de qrva érthetetlen okokból, hiába NAT hálókártya van beállítva nincs net. Emiatt a Daemoon Tools-t se tudom leszedni, ha pedig offline akarom telepíteni, akkor meg vmi MS komponenst akart leszedni, net hiányában nyilván esélytelenül.
Szóval belefáradtam és már azon gondolkozom, lehet-e még vhol kapni kifejezetten retro játékokra szánt PC-t, de nyilván valami kisebb (microATX?) formátumban.
Bár akkor se biztos, hogy futna rendesen a játék, de egy régi hardverkörnyezetben csak jobban futna a Win98 mint virtuális gépen.
Tudtok ebben tanácsot adni, akár abban, hogy van-e még valami mentsvár/utolsó lehetőség arra, hogy tudjak a jelenlegi gépemen retro játékot futtatni?
Ha jól tudom, az a gond, hogy újabb rendszerekre nincs meghajtóprogram a jogvédett CD-khez. Esetleg érdemes lenne kipróbálni más virtualizációs programot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!