Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fujifilm X-T30 II vélemények?...

Fujifilm X-T30 II vélemények? Mik az előnyei-hátrányai, ajánlanátok e hobbi, esetleg rendezvényfotózáshoz (családi szülinapok stb)?

Figyelt kérdés
2023. dec. 21. 23:21
1 2 3
 21/29 Mojjo ***** válasza:
A #15 végére még nem is reagáltam. Az bizonyos, többnyire elhanyagolható szintig igaz, hogy ha a lencserendszert távolabb mozgatják a képtől, akkor a képminőség romolhat, de Sony E bajonettnél mind az APS-C, mind a full frame vonal ugyanazt a bázistávolságot használja - ami azt illeti, adott bajonettnél a bázistávolság mindig ugyanakkora, jól meghatározott érték, ami nem változik attól, hogy különböző méretű érzékelőket rakunk mögé. Épp ezért az általad említett minőségromlás ez esetben még elméletben sem létezik, nemhogy a gyakorlatban.
2023. dec. 31. 08:35
 22/29 Mojjo ***** válasza:

"ha a lencserendszert távolabb mozgatják a képtől"

Akarom mondani, a szenzortól.

2023. dec. 31. 08:36
 23/29 nnnn5555 ***** válasza:

Pont a különbség miatt félrvezető az összehasonlításod.

Szóval azzal kezdted, hogy "nem vagy Sony fan", de már a 448. posztban isteníted a Sony-t.

2023. dec. 31. 18:10
 24/29 Mojjo ***** válasza:

@23: Egyetlen posztban sem istenítettem a Sony-t. Leírtam az adott, konkrét felhasználásra, mik az előnyei, amik egyébként bármely más márka full frames gépeire is igazak, nem Sony specifikusak. Illetve most egy ideje már arról beszélünk, hogy egy full frame szenzoros gép miért is gyűjt több, mint kétszer annyi fényt össze azonos rekesz és látószög esetén.

Nincs ebben semmi félrevezető, maximum te nem érted, bár azt hiszem, most már neked is leeshetett, hogy csak ennyit reagáltál.

Alapvetően nincs egyébként gond azzal, ha valaki nem ért mélységeiben a technikai oldalához a fotózásnak, illetve nem érti a legapróbb részletig, hogyan működnek a fényképezőgépek, optikák stb stb. Ettől még lehet jó szeme és érzéke a dologhoz. De az, hogy azonos látószögekhez különböző gyújtótávolságok tartoznak, az, hogy azonos rekesz mellett - ismételten, a t és f értékek eltérését most nem figyelembe véve - a szenzor egységnyi felületét ugyanannyi foton éri adott idő alatt szenzormérettől függetlenül, vagy az, hogy egy full frame gép több fényt gyűjt be, mint egy aps-c, ha a látószögünk meg a rekeszünk azonos, olyan szinten alapismeretek, amikkel még az abszolút kezdők is tisztában szoktak lenni. Cikinek ezzel együtt sem ciki, ha valaki nem tudja ezeket, ha hobbista és nem hivatásos, hiszen egy hobbinál semmi nem kötelező. De az már ciki, ha valaki ennyire alapszintű ismeretekkel sem rendelkezik, és úgy próbál észt osztani. Illetve erősen kérdéses, mennyire érdemes ilyesvalakitől gépvásárlási tanácsokat megfogadni.

2023. dec. 31. 18:44
 25/29 Mojjo ***** válasza:

"De az, hogy azonos látószögekhez különböző gyújtótávolságok tartoznak"

A mondat második fele lemaradt. Szóval:

azonos látószögekhez különböző gyújtótávolságok tartoznak különböző szenzorméretek esetén

2023. dec. 31. 18:46
 26/29 nnnn5555 ***** válasza:

Moho Jojo

Megint csak személyeskedni tudsz és olyanokat puffogtatsz amit vagy nem vitatok vagy céfoltam és te is elismerted.

De még ha igazad is lenne mutass nekem olyan fully gépet ami annyiba kerül, mint az X-T30II! De ne fárassz használt, 10 éves fosokkal!

máj. 7. 04:22
 27/29 Mojjo ***** válasza:

@26: És egy ilyen válasz kigondolása fél évedbe telt? Oké...

A tárgyi tévedéseid teljes sora az előző oldalakon olvasható. Az, hogy mit és pontosan milyen okból ajánlottam a kérdezőnek, szintén. Ha van bármi új kérdésed, vagy még mindig nem értesz valamit, nyugodtan kérdezz, szívesen segítek. Ha nincs új kérdésed, csak olyasmi, amit már rég megbeszéltünk, a visszaolvasást javaslom. Vagy azt, hogy fél év alatt mondjuk fejleszd kicsit a tudásod, ha már úgy teszel, mintha érdekelne a dolog.

máj. 7. 07:18
 28/29 nnnn5555 ***** válasza:
A te tévedéseid is olvashatóak, de még mindig nincs ff set X-T32 áron :p
máj. 7. 15:13
 29/29 Mojjo ***** válasza:

@28: Így van, az is olvasható, amit én benéztem. Igaz, az nem szakmai, az elvi technikai alapokat érintő kérdés volt, hanem azt, hogy mely modellek kaphatóak még mindig újonnan. Ez is fontos, és el is ismertem, sőt, bocsánatot is kértem miatta a #10-ben. Ilyen egyszerű is lehet a dolog, ha valamit az ember benéz - ha akarnád, biztos vagyok benne, hogy neked is menne hasonlóan.

Ami az árakat illeti, ha valakinek van X összege gépre, meg gondolhatja, hogy azt új gépre költi, vagy használtra. Én ez esetben a használt mellett érveltem, és árban stimmelt. Egyébként Panasonic S5 is megszerezhető annyiért kis szerencsével.

Nyilván elfogadható érv, hogy a Fuji meg új, ráadásul frissebb fejlesztés. A világ nem fekete fehér, léteznek minden mellett pro és kontra érvek. Ha ennyit mondasz, azzal nincs is gond. Az nem elfogadható viszont, hogy a full frame nagyobb fénygyűjtő képességére azt mondjuk, hogy nem is létezik.

Gondolom, azóta rájöttél, hogy de létezik, szóval sok vitás kérdés nem hiszem, hogy maradt kettőnk között. Ha mégis, szólj.

máj. 7. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!