Raynox 250es makró előtétlencsére milyen szűrőt tegyek rá? Uv? Ndx?....vagy egyéb mást.
#Makró előtétlencse
2023. dec. 4. 18:19
1/7 Mojjo válasza:
Miért akarsz szűrőt rátenni, ha nincs kifejezett célod vele?
2023. dec. 4. 19:53
2/7 A kérdező kommentje:
Cél...Rovarfotozás, szeretném fotóval illusztrálni,nyomon követni egy lepke kifejlődését,gumótol,bábtol, egészen a vegső kifejlődéséig, na meg persze egyéb apró dolgok,élőlények
2023. dec. 4. 20:23
3/7 Mojjo válasza:
Nem így értettem.
Úgy értettem, hogy ha a szűrővel nincs kifejezett célod. Egy szűrőt azért szoktak felcsavarni, mert valamit el szeretnének érni vele, valami pluszt a sima, szűrő nélküli állapothoz képest. És ha tudod mi ez a plusz, egyből tudod, milyen szűrő kell. Mondjuk az UV szűrő legtöbbször csak a frontlencse védelmét szolgálja.
2023. dec. 4. 20:43
4/7 A kérdező kommentje:
Igen,igazad van. Szóval eleitől kezdjem...van jó árban raynox 250es makro előtétlencse. már egy ideje nézelődök makro obik,előtétlencsék körül,apró tmák, rovarok fotozására, ez a fent említett makrolencse ár/arány értekbe jó vétel lenne, jó véleménnyel vannak róla a fotosberkekbe. Minden ezt forgalmazó oldal a 49mm-es szűrőt ajánlja,de sehol nem kaptam egy konkrét bejegyzést..hogy értem én,hogy 49..de milyen szűrő..uv,nd,polár Ezért kérdeztem itt..hátha
2023. dec. 4. 21:07
5/7 Mojjo válasza:
A 49mm a Raynox 250 elején található csavarmenet átmérője, amire szűröt rakhatsz, ha szeretnél. És olyat, amilyet szeretnél.
Nem azt akarják mondani ezek az oldalak, hogy tessék szűrőt használni ezzel az előtétlencsével, hanem azt, hogy ha valamilyen okból te kifejezetten szeretnél szűröt használni, akkor 49mm-es kell hozzá. És olyat teszel akkor fel rá, ami a célodhoz kell.
Ennél jobban nem biztos, hogy el tudom mondani :)
2023. dec. 4. 21:22
6/7 A kérdező kommentje:
Igy már értem. Tehát az előtétlencse használatához,nem kell mindenáron szűrőt reatenni,világos,rendelem is meg. Köszönöm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!