Milyen kamerát ajánlanátok az éjszakai égbolt fotózásához?
iPhone 15 Pro Max!
Mielőtt lepontoztok nézzétek meg ezeket a videókat:
https://www.youtube.com/watch?v=0Mo1mTW7KbY
https://www.youtube.com/watch?v=2BXl_YewlMc
Hihetetlen mit csinál vele a csávó!
Samsung S23-al is nyomja. Érdemes megnézni a csatornáját!
(Amúgy nekem is egész jó képeket sikerült csinálni a 13 Pro Maxxal is.)
Szerencsére van itthon a témának több jeles képviselője is és irodalma is, tessék olvasgatni:
Amúgy ja... kezdésnek egy belépő DSLR, lehet régebbi 10+ éves is, meg egy manuális obi jó (úgysem tudsz automata fókuszt használni), meg valami normálisabb, stabil állvány aminek nem ceruza vastagságú lábai vannak, és egy távkioldó sem árt. Nem kell nagyon sokat beleinvesztálni, mert ez nem annyira egyszerű téma. Egész éjjel fotózol, aztán 2 napig utómunkázol egyetlen képért. Ha mégsem kedveled meg, akkor ne bukj rajta sokat.
Bármelyik mai cserélhető objektíves gép alkalmas rá.
Sokkal többet számít a jó helyszín és a megfelelő idöjárás.
Azt sem ártana tisztázni, hogy asztrotájképekre gondolsz, vagy mélyeges asztrofotózásra?
#4 igen, mert nem értesz hozzá szemmel láthatóan.
A mobilok egyelőre csak szórakozásra jók jelenleg (éjszaki fotózást illetően).
De elég sokat értek hozzá. 25 éve fotózom komolyabban, többfél rendszert is használtam.
De nem fogok itt litániát írni arról hogy hogyan álljon neki, mert nem ez az a hely. Azért vannak ott a linkek. Olvasson, hogy az alapokkal tisztában legyen. Aztán vegyen valami olcsó cuccot, mert 90% hogy meg fogja unni a sötét éjszakában való álldogálást elég hamar. Amikor belevilágít a képbe a mezőőr a reflektorával, vagy lepárásodik az obi, stb... éjszakák mennek el értékelhető eredmény nélkül.
A 15PM-et meg meg szeretném venni, ezért néztem teszteket. Nem magyarósi csaba, meg tekkettőlaci féle teszteket, hanem valami normálisabbat. Így találtam rá azokra a videókra. Ha vetted volna a fáradtságot ugatás helyett, akkor láttad volna a srác videóiban hogy van nála kályhacső is. Komolyan ért a fotózáshoz ő is. A telefon csak kisérlet. És nem is rossz egy légpiszoknyi technikától az az eredmény, akár tetszik akár nem.
Nem, csak nem szeretem mikor egy kezdőt felrevezetnek.
Azt meg főleg nem, mikor ugy okoskodnak, hogy egyértelműen látszódik, hogy nincs tudás mögöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!