Csicsu53 kérdése:
Tudom-e állítani a Canon SX740HS gépen a felbontást? Csak 72 DPI-t készít. A nyomda legalább 300-at kér a jó minőségű képhez.
Figyelt kérdés
#felbontás #Canon SX740HS
2023. okt. 27. 15:46
1/6 Szirty válasza:
Lehet állítani mekkora felbontású képet készítsen 480x480-5184x3888-ig.
De a DPI csak akkor értelmezhető ha ismert a kívánt kép fizikai mérete.
Mivel az nem felbontást, hanem képpontsűrűséget jelent.
2/6 anonim válasza:
Fényképezőgépnél a dpi-nek nincs értelme. A fényképek méretét pixelben számoljuk.
4/6 anonim válasza:
Állítsd át a dpi-t pl. az ingyenes és remek Faststone Image viewerrel, és a nyomda végre boldogan és tövig bekaphatja. Ez egyszerűbb, mint megküzdeni velük. Sajnos a "profi" szakma sokszor nem hajlandó érteni az amatőrők előtt is tiszta dolgokat és csak a saját szakmai dolgaikat mantrázzák. (fotóiparban többször tapasztaltam, szó szerint nem értettük meg egymást, pont ilyen témában)
5/6 anonim válasza:
Nem kell a nyomdát bántani, négyes. Nem tettek semmi rosszat. Leírták a honlapjukon hogy mit kérnek, a kérdező elolvasta, megnézte mit mutat a képnézegetője dpi-nek és megijedt.
Ettől a nyomdának még nem kell semmit bekapni.
6/6 anonim válasza:
A "300 dpi" a papírra nyomott kép, a már papíron látható fizikai felbontása. Hogy egy addig csak monitoron látott kép exifjébe 25 vagy 5000 dpi van éppen beleírva, attól a kép teljesen ugyanaz, és miért is tenné lehetetlenné, hogy az újságban pl. 10 cm széles legyen a kép. Teljesen értelmetlen a kérésük. (és még nem is említettem a "projektek" világát, ahol tájékozatlan előadók is 300 dpi-s fotókat követelnek, hogy miért arról senkinek halovány fingja sincs, de ilyen legyen és kész. Megküzdeni velük nyilván lehetetlen, átírom a számokat és mehetnek a pitsába...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!