Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi az, amiket hobby fotózáshoz...

Mi az, amiket hobby fotózáshoz tudnom kell még?

Figyelt kérdés

Zarsebeseg, iso, Blende, rekesz.

Ilyeneket tudok.

Pld ott megáll a tudomány, higy dro sorozat, deríti vaku és a vaku különböző beállításai.

Mire jó a középpontos fenymeres és a többi?

Focusmező, honnan tudom nekem melyik kell éppen. Automatikus af vagy folyamatos af? Mi a hdr, dro?

Mf segéd is micsoda?

Lassú szinkron, hátsó szinkron, deríti vaku? Mi micsoda?

2023. okt. 26. 17:11
 1/10 Mojjo ***** válasza:
100%

Mindent, amit az általad fotózott témához és az általad megcélzott minőséghez tudni kell. Ha érdekel a fotózás, akkor meg mindent érdemes elolvasni róla, amit csak találsz.

De most feltettél vagy 10 kérdést, ezekről szeretnéd hogy mindről írjunk? Egyenként több oldal. Érdemesebb rákeresned.

2023. okt. 26. 18:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Természetesen nem kérem azt hogy írd le azokat az oldalakat!

Egyszerűsitve szerettem volna csak, hogy ezt pld erre, azt pld arra használják. 😀 A többire rájövök mit miért használat közben

2023. okt. 26. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Te sem gondolod komolyan, hogy néhány mondatba besűríthető egy ilyen téma.

[link]

2023. okt. 26. 18:30
 4/10 A kérdező kommentje:

3, ezeket tudom, köszi.

Engem maga a gép pár beállítása érdekelne, mint leírtam

2023. okt. 26. 18:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Az a probléma, hogy a használati utasítás hiányos a.belso menüröl.

A gépben van belső használati utasítás, ilyenre nem tér ki.

Megmondom őszintén, szeretném rendesen használni a gépet.

Vettem hozzá 6 obit, 3 autómata (tele, wide zoom, portréhoz nagyfenyereju) valamint van 3 nagy fényerejű manuális (tele, wide zoom, portréhoz(1.1f)

Bocsi, szaknevuket nem tudom.

Igazából nem kevés pénzembe fáj ez a kis hobby 😀

Ezért tényleg nagyon örülnék minden infonak, amit még nem tudok.

Pld eddig a vakut egyáltalán nem használtam.

2023. okt. 26. 18:51
 6/10 Mojjo ***** válasza:

Van külső vakud? Ha nincs akkor legalábbis egyelőre tartsd meg azt a jó szokásod, hogy nem is használod a (beépített) vakut.

HDR, DRO: dinamikaátfogás optimalizáló/kibővítő módszerek. HDR sorozat: több, különböző képből állít össze egy nagy dinamikaátfogású képet.

Középpontos fénymérés: az a fénymérési mód, amit élő ember nem használ, de azért ott van a gépben. Ha középen van a témád, erősen eltér a megvilágítása a képszélekétől, nem ismered jól a géped mátrix fénymérését és/vagy hírből sem hallottál még expozíció kompenzációról, spotot nem is tudod, hogy kellene ilyenkor mérni, és természetesen allergiás vagy a raw-ra, akkor érdemes használni.

Focusmező: amikor nem tudod eldönteni, hogy milyen nyelven akarsz írni, ezért írsz mindenfélén egyetlen szóban keverve. Mindenesetre azt használod, amelyiken a témád van, amire fókuszálni akarsz. Ha nem akarsz a témafelismerő módokra hagyatkozni, ha egyáltalán vannak, illetve nem fixálod a középső fókuszpontot, és komponálod át a témád, ha régimódi akarsz lenni.

Egyszeri vagy folyamatos AF: a téma marad a hátsóján, vagy el akar szakadni előled.

-----

De ennek így semmi értelme. Ha érdekel mi micsoda, 3 perc alatt képekkel megtűzdelt gyönyörű leírásokat találsz neten. Ez a fórum nem ilyesmire való, hogy utánaolvasás helyett itt tanuld meg az alapfogalmakat. Sokkal inkább olyasmire való, hogy azt mondd, srácok, ennek meg ennek utánaolvastam, de konkrétan ezt meg ezt a részét nem értem, ha ezt csinálom, akkor miért ez meg ez van? Vagy: kipróbáltam ezt meg ezt a módszert, de nézzétek, ez lett az eredmény (link), mit csináljak mádhogy? Vagy ilyesmire... Ha konkrétan elakadtál valahol, arra, nem arra, ha utána sem olvasol egyáltalán.

2023. okt. 26. 19:39
 7/10 anonim ***** válasza:

A felsoroltakhoz képest egy kezdő fotós tanfolyam, ahol mindezeket elmagyarázzák, elmutogatják, ledúdolják, megtanítják és kigyakoroltatják aprópénz (kivéve a szakképzési centrumok ingyenes képzéseit), de ehhez képes itt koldulsz információért...

"3, ezeket tudom, köszi."

A fénymérés alapjait is a 2. oldalon?

2023. okt. 26. 19:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezeket hosszadalmas lenne leírni, könnyen találsz róluk leírást vagy rá tudsz keresni youtube-on is, akár magyarul, akár angolul, ott részletesen elmagyarázzák, hogy mi micsoda és mire való.
2023. okt. 26. 20:08
 9/10 A kérdező kommentje:

Igazából 6# 3# választ kaptam minden főbb kérdésemhez 😀

Köszönöm

2023. okt. 26. 23:30
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ezernyi írást találsz, olvass.

2023. okt. 27. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!