Milyen objektívet ajánlanátok természet /vad fotózáshoz kezdőként?
Milyen objektívet ajánlanátok természet /vad fotózáshoz kezdőként?
Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem a fotós hobbit egy Canon géppel. Egyik ismerősöm vezetett be a természet fotózás küszöbére (nyilván profibb és jóval drágább objektívekkel). Megfogott ez az ág, de mivel nyitnék még más fele is akár ,így nem 300-400 e ért keresek obit magamnak.
Arra lennék kíváncsi hogy ti mit ajánlanátok 100-150 e körül vad fotózásra?
Érdemes meg venni esetleg a CANON EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS STM vagy a Canon 75-300/F4.0-5.6 EF III?
Én is sokáig keresgéltem hasonló budgettel objektívet vad illetve madár fotózáshoz, igaz Sony E bajonettel. Végül egy használt Sigma 150-500mm f/5-6,3 APO OS HSM mellett döntöttem. Catawiki-n vettem 320 EURO-ért kb fél éve.
Nagyon szeretem. Nyilván a kis fényerő miatt jobban teljesít sok fényben. Az optikai stabilizátor viszont nagyon hasznos, ha nincs lehetőséged állványról fotózni. Nem vagyok egy Sigma fan, de ezzel az obival tényleg elégedett vagyok. Amire nekem kell, arra tökéletes.
"iphone x-nél jobb kamerát nem csinál a canon"
Itt most fényképezésről van szó, nem zajhalmaz készítésről.
#3: na mi van nincs pénzed iphone-ra és azért fikázod? annyira tipikus xd használd akkor csak a szaros androidodat.
az iphone-ok konkrétan jobban fotóznak és videóznak mint a 4-5 ezer dolláros fényképezőgépek
"az iphone-ok konkrétan jobban fotóznak és videóznak mint a 4-5 ezer dolláros fényképezőgépek"
Ez így ebben a formában biztosan nem igaz. A mobilos képeknek megvan a saját helye a fotózásban. Több neves fotós is készített komplett sorozatokat, kiállítási anyagokat mobillal, és nem is csak mostanában, hanem már 6-8-10 évvel ezelőtt. Érdemes megnézni ezt a linket: [link]
A művészi látásmódot semmilyen technika nem helyettesítheti!
Viszont ezek a fotósok abban nagyszerűek, hogy tudják az eszközük határait, és ezeken a határokon belül tudnak nagyszerűt alkotni. Az okostelefonnak rengeteg korlátja van a fényképezőgéppel szemben: kis méretű képérzékelő, kis méretű lencsék, kötött fókusztávú, jellemzően nagylátószögű vagy normál objektívek, stb. Ezek technológiai korlátok, a telefon méretéből adódnak, és éppen a természet és vad fotózás esetén nem teszik lehetővé a mobilos fotók készítését. Egy egyszerű példa: próbálj meg egy verebet lefényképezni az iPhone-oddal úgy, hogy a végén használható képet kapj. A veréb azért nem egy komoly állatfotózási kihívás, de telefonnal szerintem a Máté Bencét is megizzasztaná.
#8: 300k alatt sajnos nem nagyon kapsz 100-400 L-et.
Ezek közül én inkább az 55-250-et választanám, a stabi hiánya fájó pont a másiknál. De arra figyelj, hogy az EF-S, tehát fullframe vázra nem fog rámenni.
Ha kifogsz használtan egy sigma 50-500-at vagy 150-500-at, az lenne a legjobb szerintem a keretedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!