Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mekkora a különbség a rendszer...

Mekkora a különbség a rendszer és stúdióvaku között?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen rendszervakuval is meg lehet fotózni olyan képeket, mint amiket stúdiókban csinálnak? Sporthoz szeretnék vakukat venni, jól beállított képeket, meg mozgás közben villantani. Jó lenne a mobilitás, tehát nem a böszme nagy stúdióvakura szeretnék költeni. Abszolút nem vagyok viszont jártas ezekben, tudnátok ajánlani? Van amúgy már egy yongnuom, de nem nagyon használtam, és amúgy canonhoz kellene. Nyilván távkioldóra is szükségem lesz. Mit ajánlotok?
2023. júl. 4. 01:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyetlen sportrendezvényen sem szeretik a vakut, sőt, nem is nagyon van szükség rá. Azt meg elképzelni sem tudom, hogy hogyan akarsz távvezérelni vakukat egy meccs közben. Biztosan baromira örülnek majd a játékosok, hogy minden irányból folyamatosan vakítja el őket a fotográfus.
2023. júl. 4. 03:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Erős optikával kellően rövid záridőket is használhatsz egy nappali rendezvényen, tehát nem kell vaku egy jó fotóhoz sem.
2023. júl. 4. 03:38
 3/8 A kérdező kommentje:

1 ki mondta, hogy meccs közben lenne?

2 ki mondta, hogy rendezvényen akarok fotózni?

2023. júl. 4. 14:21
 4/8 A kérdező kommentje:

Egy yongnuo 568EXIII vakuhoz ez a távkioldó megfelelő?

[link]

2023. júl. 4. 15:32
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Akkor talán írd le normálisan, hogy mit szeretnél. Sportfotózásról beszélsz, de nem sportrendezvényen és nem meccsen akarsz fotózni... OK.
2023. júl. 4. 15:53
 6/8 A kérdező kommentje:
A kérdéseimre választ. Szóval nem szeretném, ha ez a yongnuo porosodna, úgyhogy ehhez lenne szükségem távkioldóra. Amit linkeltem, azzal kompatibilis?
2023. júl. 4. 17:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát, már elég régen volt, hogy egy Strobist 1x1 vakus (nem a gépen és nem egy) fényképezős sillabuszt egy önkéntes csapat lefordított. Ott is volt említve teremsport fényképezés távírányított vakukkal:

[link]

Ha a világítás magától olyan, hogy jól lehet fényképezni, akkor persze nem kell vaku, de manapság szerintem kisebb jelentőségű hivatalos versenyekhez be sem kapcsolják a fele világítást, olyan drága egy iskolának a tornaterem megvilágítása.

2023. júl. 11. 12:00
 8/8 anonim ***** válasza:
77%

"Azt meg elképzelni sem tudom, hogy hogyan akarsz távvezérelni vakukat egy meccs közben."

Vakutávvezérlővel! :D :D :D

2023. júl. 11. 12:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!