Tudom hogy én érzem ezt, de mit lenne jobb venni?
Figyelt kérdés
m4/3 vázhoz (Olympus OM-D) inkább régebbi de jó minőségű pl. Nikon bajonettes objektívet (Sigma, Nikon, Tokina) vegyek, vagy egy natív Olympussal (75-300 pl.) jobban járnék? Már csak azért mert az AF-os illetve kisebb kompaktabb?
Melyikkel lehet valóban éles jó minőségű képet készíteni? Vad / madár fotózás lenne a cél...
Kipróbáltam egy AF-os Canon EF - m4/3 adaptert, katasztrófa... Van egy manuális 50 éves Tamronom, de csak 200 mm-es és nem szolgálja ki a 16 mpx felbontást.
2023. jún. 15. 08:17
1/6 Mojjo válasza:
Panasonic m4/3-os 100-300mm. Jobban jársz vele, mint az Oly 75-300-al még Oly vázon is. Fényerősebb, élesebb, főleg a tele végén és kb ugyanannyiba kerül.
2/6 A kérdező kommentje:
És a régebbi 70-300 Olympus, igaz az stabilizátor nélküli? m4/3 - 4/3 adapterrel használható. És akkor kasszát se kell robbantanom annyira...
2023. jún. 15. 15:45
3/6 Mojjo válasza:
Na ezt nem tudom megmondani. Én, ha választhatnék, hogy adapterrel használok bármilyen objektívet, vagy nőjjöm gomba a heréimre, már foglalnám is az időpontot a bőrgyógyászhoz. Aligha racionális dolog, ne is hallgass rám, de én adapterezni soha nem voltam hajlandó és soha nem is leszek, így az ilyen adapterezős bulikban nem tudok tanácsot adni.
4/6 anonim válasza:
Az Oly 75-300 II meglehetősen jó obi az árához képest. Persze nem fényerő bajnok. Most van valami pénzvisszafizetéses buli a MediaMarktban. Én is gondolkodom canikon-m4/3 átalakítón, hogy egy Signa 150-600-at rá tudjak tenni a gépre először csak próbából, de az adapter ára eltántorított.
5/6 A kérdező kommentje:
#4 Rekeszt állítani elegendő, de AF-ra borzalmas. Tudom, jónak mondják de 170+ ezer forint újonnan. A budget-m pedig pedig ennyit nem feltétlen enged.
2023. jún. 15. 19:04
6/6 anonim válasza:
Mondjuk nagyon sok van eladó használtan is. 150 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!