Vajon segítene rajtam a lézeres szemműtét? Kiskorom óta a bal szemem olyan rossz, hogy szinte csak a jobb szemem volt használatban, emiatt a jobb romlásnak indult és nagyon beparáztam mostanra.
Most 25 vagyok, a bal szemem állapota a régi, nemtudom részletezni, viszont a jobb szemem elkezdett furcsa lenni. Arra gondolok, hogy pl a fényeket kettősen látom, és a fókuszálás is nehezen megy. Nagyon félek a beavatkozásoktól minden téren... halálfélelemmel gondolok bele, hogy mivan ha elmegyek szemészhez, és azt mondja hogy megfogok vakulni :( . Szeretném ha ez nem történne meg, mert akkor az életem értelmetlenné válna. Nyilván azokat a tanácsokat kapom, hogy orvoshoz menjek... de rettentően félek. Főleg mióta elkezdődött ez a homályos látás a jobb szememmel. Szerintem eddig bírta az úgymond egyedüli melót, mivel a bal szemem max a térlátásban vett részt. Nemvagyok gazdag családból való, így ha esetleg lézeres szemműtéttel javítható lenne a dolog, akkor sem hiszem hogy meglenne rá a pénzösszeg (részletre kérhetném) . Sajnos a mindennapokat is megnehezíti ez az egész. Dolgozni is nehezen tudok bármit, pedig szeretnék jogosítványt letenni, jól látni.... Nah mind1, csak agyalok dolgokon. Erről nemtud senki sem, csak én és aki olvassa most ezt. Félek bárkinek is elmondani , úgy gondoltam hogy majd egyedül megoldom, de az én nyúl lelkemmel nehéz lesz, főleg ha rossz hírt kapok (hogy ez már csak rosszabb lesz :'( )
Jah, és hát nagyjából 4éves korom óta a rajzolás a mindenem, de mióta romlik a szemem, az is nehezen megy, mondhatni egy élet megy tönkre jelenleg .
Köszönöm ha végigolvastad, és sajnálom ha értelmetlennek tűnik a dolog, de már reményvesztett lettem, lassan emiatt is részegedek le hétvégente (mások nemtudják az okot, csak alkesznak titulálnak...) .
25/F
Szia! Millió oka lehet, de most azonnal hagyd abba a parát és menj orvoshoz. A szemészeti betegségek nagyon nagy hányada gyógyítható vagy legalább megállítható. Nem kéne, hogy mire orvoshoz jutsz, már csak azt mondják, hogy ha korábban jöttél volna, tudtak volna segíteni.
Olyan szerintem nincs, hogy az ép szemednek túlterhelés lenne a sok nézés. Én inkább olyasmire tudok gondolni, hogy túl keveset iszol (vizet), az rontja a látást, de szerencsére csak átmenetileg. Tehát akkor most orvos, meg egészséges étrend, igyál elegendő vizet, és remélhetőleg kutya bajod se lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!