Térfigyelő kamerát tennék fel az udvaromba.Milyen tipusút vegyek?
Jó ár-érték arányban milyenek vannak?
Hallottam olyanról amit neten keresztül a távolból is tudom látni,irányítani.
Mozgásra videó felvételt csinál.Amit tárolni is képes.
Nem igazán vagyok jártas ezekben a dolgokban.
Köszi aki tud segíteni!
Nekem volt egy nagyon olcsó kínai. Sajnos több költözés során elveszett. Csak a mozgásoknál rögzített, viszonylag kis helyen hónapokat tárolt.
Azóta is hiába keresek hasonlót.
A legtöbb mai rögzítő már alapból mozgásra készít csak felvételt. A jobbaknál azt is belehet állítani, hogy milyen mértékű digitális képváltozásra kapcsoljon be. Pl: egy macska méretű elmozdulásra még ne, de egy kutya méretűre már rögzítsen.
Nyilván ez tárhely kapacitástól függően változhat. Ha van bőven terrabájt akkor nem kell állítgatni, macska méretre is nyugodtan rögzítsen. (nálam még a sünire is bekapcsol, vissza szoktam nézni mit akcióznak éjjel a kertben :D)
A netre rákapcsolást kizárólag szakemberrel csináltasd. Különben nagyon hamar az internet sötét bugyraiban viszontláthatod magad, miközben az asszonyt ápolod a kert végében. Nem vicc, több ezer IP kamerás "amatőr" házi poresz videó csomagokat pakolnak fel a dark netre, ahol a hanyag tulajok nem védték le rendesen a rendszert, és a hekkerek big brother módjára a kamerákon keresztül figyelik őket.
Az ilyen 20-30 ezer forintos 4 kamera + DVR egybecsomagokat felejtsd el. Elektronikai hulladék kategória.
Azt találd ki először, hogy hány kamerát szeretnél, ennek függvényében kell DVR (rögzítőt) választani. Van 4-6-8 stb. csatornás, függően hogy 4-6-8 kamerát akarsz.
Illetve FHD felbontás alá nem szabad menni, különben csak pixel halmazokat fogsz látni a felvételeken.
A DVR-hez szükség lesz egy HDD-re (merevlemez, vincseszter) általában bármelyik 3,5 colos SATA megteszi. Ezt bárhol megveheted, ott ahol a legolcsóbb.
FHD felbontáshoz 4 kamerához ajánlott a minimum 2TB-os HDD, hogy 2-3 napig megmaradjon a felvétel mielőtt a rendszer újra felülírja.
Viszont ahogy fentebb írtam, ez nagyban függ a mozgások+rögzításek számától.
Nálam 6db FHD Hikvision 5 megapixeles kamera 2-2,5 nap alatt teleírja a 4TB-os HDD-t, mert szinte folyamatosan rögzít a gyakori aktívitás miatt.
Tesóméknál hasonló rendszeren közel egy hétig megmarad a felvétel, mert szó szerint a kutya sem járkál a kamerák környékén.
Egyébként javaslom látogass el egy üzletbe, és ott az igényeidnek megfelelően ajánlanak majd készülékeket. HDD-t mint írtam nem muszáj az üzletben vagy az adott webshopban venni, ott vedd ahol a legolcsóbb.
A fenti támpontok alapján meg eltudsz már indulni.
(arra viszont készülj, hogy egy minőségi rendszer ami ér is valamit bűncselekmény esetén, nem csak dísznek, az alapból olyan 80-100 ezerbe benne lesz)
Nálad gyakorlatilag folyamatos rögzítés van, ha ilyen gyorsan tele lesz a HDD-d.
Nálam 4 2 ill. 3MP-es kamera mellé egy 1TB-s HDD van. Nappal a macskákra illetve a madarakra, este éjjellátó módban még a bogarakra is elindul a felvétel. Kb. 50 napra visszamenőleg vannak meg a felvételek.
Köszönöm a választ mindenkinek! Erről a kamerával mi lenne a véleményetek?3 db-ot helyeznék fel.
Én ezt biztos nem venném meg, ez valami noname kínai cucc. Nézz inkább Hikvisiont, Dalhua-t vagy a TP-Linktől valamelyiket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!