Milyen teleobjektív lenne ajánlott?
Mindegy hogy manuális vagy AF, mivel utóbbit is manuálisan használnám. A lényeg, hogy 200 mm feletti, de inkább 3-400 mm, és mindenképp éles legyen, de ne csak f8 vagy f10-11 környékén, mert azt szinte bármelyik tudja...
f4-5.6 körül lenne jó ha valóban kontrasztos, éles képet adna, és nem lenne rossz 100 ezer forint alatt maradni. Nem pl. Canon L minőséget szeretnék azért, mert az nyilván többe kerül.
Volt egy tolózoomos Tokina 100-300 mm f4-em, az f5.6-on már nagyon jól rajzolt. Tudom, ez az f8-hoz képest "csak" egy fényérték, de számít azért az is.
Nem hiszem hogy lehetetlent kérek, mert pár éve a Tokinát is negyvenezerért vettem...
Egy bajonettet jó lenne tudni, mihez is keresünk objektívet.
Bár... lehet, érdemes lenne M42 manuálisok között szétnézni, és azok egy M42 átalakítóval majdnem mindenre felmennek. (Talán Nikon DSLR-ekkel nincs végtelen fókusz, ha jól rémlik, szóval arra inkább ne.)
De ez fordított irányba szokott működni: megnézed, hogy épp mi kapható a használtpiacon (facebook csoportok, index adok-veszek fórumok, jófogás, hardverapró), és azokról megkeresel minden infót, leírást és tesztet, ami csak neten fellelhető. Ha ez alapján megtetszik valami, megveszed, ha nem, vársz tovább.
Micro 4/3-ra kellene. Van egy rakás adapterem hozzá...
Van most fix telém de az szintén f8-on éles, bár mondjuk ott nagyon. Csak jó lenne egy tágabb rekeszen is éles, jó minőségű.
Ilyet találtam - újra - ami jó lehet. Marad a 100 ezres történet XD
Tokina 80-200mm f/2.8 AT-X Pro AF
vagy
Sigma 100-300mm f/4 DG EX APO IF HSM
Ezek nyitva is élesek, vagy a Tokina f4-en már az. Na ilyenre gondoltam. De ha van még alternatíva, örömmel várom.
#6 hát akkor valamikor még meg lehetett venni, most az 50-200-as (ha a 2.8-3.5-re gondolsz) akkor az valami 130-170 ezer között mozog, és még csak 400mm ekv., nincs meg a 600mm... Egy EC-20-as meg egy vagyon, és még bő húszezer az AF adapter is.
Oké hogy meg tudtad valamikor venni, jó neked :)
#6 És még annyit - írtad is - f7-es fényerőd lesz. Akkor már mindegy ha f8-on használom az olcsóbb, kevésbé penge obit...
Marad a 300 mm-es fix, a fentiekhez hasonló verzióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!