Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 1millióig valami vázat kamiono...

1millióig valami vázat kamionosnak tájra ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kamionosként szivesen fotoznék=tájat,házakat,épületeket, tengert stb)

max 1millióig vásárolnék vázat, dslr, vagy milc

2023. máj. 15. 15:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. máj. 16. 16:39
 12/15 anonim ***** válasza:

"Miért ajánlana bármit"

Mert ezt kérte a kérdező? :D

"Nem vagy okosabb attól, hogy ráböktél valamire a kínálatból."

Használom az olympusokat. Tapasztalatból mondtam.

"A fullframe mellett legalább szól valami érv"

Ami pedig micsoda? Nem láttuk leírva.

"még ha neked nem tetszik is"

Nem mondtam hogy nem tetszik. De a franc sem akarja cipelni. Volt. Annyival nem jobb.

"Tudnál mondani bármit az általad ajánlott gépek mellett?"

Elmondtam. Olvasni sem tudsz?

2023. máj. 16. 16:59
 13/15 Mojjo ***** válasza:
@9: Én nem ajánlanám. Ez egy 5 éves váz, az fél évtized. Miért akarnál ilyet, amikor teljesen új gépek is elérhetőek ennyiért?
2023. máj. 17. 07:50
 14/15 Mojjo ***** válasza:

Ami meg a full frame vs m4/3-ot illeti - talán nem túl meglepő módon - mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.

A full frame szenzor kb. négyszer nagyobb felületű, mint egy m4/3 szenzor. Ez azonos feltételek mellett négyszer akkora fénygyűjtő képességet jelent. Természetes, hogy ennek van pozitív hozadéka. Jobb jel/zaj arány, ami főleg magas érzékenységeknél érhető tetten, vagy épp jobb dinamika-átfogás.

Viszont az egész rendszer jóval nagyobb, ormótlanabb lesz, mint egy m4/3-os.

Kinek mi a fontos? Ez mindenki egyéni döntésére van bízva. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy bár a full frame szenzornak vannak előnyei a képminőségre nézve, a mai, jóféle m4/3-os gépek képminősége is pofátlanul baromira nagyon jó. Azaz oké, jobb a full frame, de észrevehető, fontos, tényleg kell az a plusz? Az emberek bő többségének ez egy biztos és határozott nem, akkor is, ha azt gondolja pár cikk meg teszt elolvasása után, hogy neki bizony kell. A másik pedig, hogy a képminőséget az objektív is alakítja. És egy jobb objektívpark sokszor, sőt, legtöbbször fontosabb, mint egy jobb váz.

2023. máj. 17. 07:58
 15/15 Mojjo ***** válasza:

Egyébként ha m4/3, akkor OM System OM-1. (Más néven Olympus OM-1)* Tájképre is fantasztikus gép. Képes több kép gyors egymásutánban elkészítésevel a normál, 20 megapixeles felbontása helyett kézből tartva 50 MP-es, állványról pedig 80 MP-es képeket készíteni. És ebben a módban nem csakna felbontás, de a dinamika is nő, a zaj pedig csökken.

* = az utolsó gép, amire még Olympus márkanév van írva, de már az OM System fejlesztette.

2023. máj. 17. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!