Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy kamionosnak (több országot...

Egy kamionosnak (több országot átszelve egy nap alatt) mi a legolcsóbb módja a telefonálásnak?

Figyelt kérdés
Ráadásul úgy,hogy állandóan egy számon hívható is legyen (roaming hívásfogadás nélkül). Kártyacserélgetés szerintem nem jön szóba a fentiek miatt. Az lenne a legolcsóbb, ha egy sim kártyával működne a mobilinternet és lehetne voip telefonálni. Csak én nem tudok ilyen internet csomagról, pláne nem több száz napi MB kerettel.

2014. dec. 27. 15:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
9%
Nincs ilyen. A kamionosok ne neteznek telefonról. Megállnak free wifis helyeken. Nem is hívogatják őket sűrűn a család tagok mert nem éri meg, csak a munka adó a fuvarok végett.
2014. dec. 27. 15:57
 2/14 anonim ***** válasza:

így van. nyilván nem telefonálgatnak állandóan, és nem is neteznek. elérhetőek, ezért néha roaming ellenére is telefonálnak, de csak ha nagyon fontos, illetve akik jobban felkészülnek, azok 1-2 helyen beszereznek külön feltöltős simkártyát mobilnettel...hálistennek nem minden szolgáltató olyan, hogy napi 1500ért kapsz 10 mega netet, meg hasonlók.

például van olyan szolgáltató is, ahol már vannak ilyen roaming díjkorlátozások, tehát bizonyos országokban anélkül tudják a kártyát használni.

2014. dec. 27. 16:33
 3/14 A kérdező kommentje:

Leendő munkáltató lennék... pont a fuvarmegbízások, velem való kapcsolattartás miatt keresem a legkedvezőbb megoldást. A legjobb ötletem az,hogy kapnak egy okostelefont prepaid külföldi kártyával, arra havi X összeg (kb. 5-10e Ft, ami a munkával kapcsolatos kommunikációt állja). De ha ezen felül hó közben fel kell töltenem, akkor azt levonom a bérükből... ez így korrekt lenne, vagy tudtok jobb megoldást? Attól tartok,hogy lebeszélnék a havi keretet családtaggal, én meg nem tudnám őket munkaügyben hívni, se ők engem...

Úgy tudom, prepaid-et bekorlátozni meg nem lehet, illetve nem tudom lekérdezni távolról az egyenlegüket, hogy én figyeljem a feltöltést.

2014. dec. 27. 16:46
 4/14 anonim ***** válasza:
Kilehet bírni. A fogadott hívás már 20 Ft alatt van.
2014. dec. 29. 08:26
 5/14 anonim ***** válasza:
Adsz nekik egy telefont amit munkához használhatnak csak. Ennyi.
2014. dec. 29. 17:53
 6/14 A kérdező kommentje:
9mm: igen, de nem kell attól tartanom,h magánhasználatra használják?Az lesz a vége, hogy lemerül az egyenlegük (feltöltősnél) és még hívni se lehet őket...
2014. dec. 29. 20:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Feltöltős elég amatőr dolog lenne. Ha meg magáncélra használja kifizetteted.
2014. dec. 29. 20:21
 8/14 A kérdező kommentje:

Miért amatőr a feltöltős? 7 Ft/perc hívásfogadás, 22ft/perc mobil bármilyen EU-n belül bárhova, vezetékes ingyen... nem hiszem, hogy lenne magyarországi előfizetéses ezért az árért. Külföldi előfizetést meg szerintem magyar cég nem köthet (és az sem lenne olcsóbb).

Szóval, hogy vehetem annak elejét, hogy ne telefonálja le a feltöltős kártyáját (amit havonta bőven feltöltök annyival, ami a céges kommunikációra kell). Lemegy az egyenlege, aztán még csak hívni sem tudom.

2014. dec. 29. 22:07
 9/14 anonim válasza:
Vodafone mobilweb külföldön. Havi 2000 forintért lehet kötni előfizetés mellé és napi 50 mb-ot ad az összes eu-s országban. A viber 240 kb-ot fogyaszt perceként szóval kapcsolattartásra bőven elég. Az internetet használó egyéb alkalmazásokat, böngészőket viszont le kell tiltani a céges telefonokon.
2014. dec. 30. 00:28
 10/14 A kérdező kommentje:
Hiába tiltom le a telefonkészüléken, átteheti a sim kártyát a sajátjába...Ráadásul kell, hogy őt is elérjék rendes normál hívással, nem csak Viberen. Nem tudom, mennyibe kerül (van-e?) ilyen szolgáltatása a Vibernek.
2014. dec. 30. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!