Objektívekben van firmware?
Szóval gondolkodom, hogy beszerzek egy új sigma lencsét, kiváló lenne a természetfotózáshoz. Viszont olvastam egy fórumon, hogy lehet firmware-t updatelni objektíveken, hogy az újabb gépekkel canon R széria jobban működjön? De ha ehhez a lencséhez nincsen ilyen akkor megszívtam nem? Linkelem a fórumot.
Nem egész értem, hogy miért ne tudna ezen a kamerán jól működni, ha a régebbieken tudott. Adapter, és kész nem? Canon canon...
Valaki el tudná magyarázni? Köszönöm
Az autofókuszos objektíveken szokott firmware frissítésre lehetőség lenni. Néha adnak is ki új verziót, amiben sokszor az autofókusz minőségét javítják.
Meg kell nézni a release notes-t, hogy mit javítottak az adott FW-vel.
Manuál obikon általában nincs firmware. Ezek közül sok nem is kommunikál a vázzal, nincs benne semmi elektronika.
Az eltérő rendszerekhez gyártott objektívek sok esetben nem adaptálhatók sikeresen más rendszerű vázakra. A kommunikáció se oldható meg minden esetben.
Valamint a képérzékelőnek az objektív végétől való eltérő távolsága miatt néha lehetetlen megoldani a felszerelést, mert a fókuszálás szélső állásánál se adna éles képet. Vagy épp fordítva, és beleérne a zárba vagy a tükörbe a lencse vége.
A kis CCD távolsággal rendelkező MILC-ek esetén viszonylag jó ha helyzet, azokra sok idegen obit fel lehet tenni sikeresen egy közgyűrűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!