Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a fotózásban a szintezés?

Mi a fotózásban a szintezés?

Figyelt kérdés
Digitális utómunkánál jött elő a kifejezés, de neten érthető, magyarul írt szöveget nem találtam ezzel kapcsolatban.
2023. ápr. 26. 16:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
41%
Na mégis mi lehet... az hogy egyenes legyen a kép. Ne dőljenek a házak, templomtornyok jobbra balra.
2023. ápr. 26. 17:13
 2/19 A kérdező kommentje:
Na jó, de az akkor elsődlegesen a fotó elkészítésénél jön számításba, nem utómunkánál...
2023. ápr. 26. 17:44
 3/19 anonim ***** válasza:
41%
is
2023. ápr. 26. 17:48
 4/19 anonim ***** válasza:
57%

Én még sosem hallottam ezt a kifejezést fényképészettel kapcsolatban, de nekem is az jut róla eszembe, mint az előttem szólónak: Kép készítésekor vízszintesbe állítod a kamerát, hogy ne legyen ferde a horizont, vagy ha ez nem sikerül, akkor később, az utómunka során hozod egyenesbe.

Aztán lehet hogy egész másra gondolt a költő...

2023. ápr. 26. 19:44
 5/19 anonim ***** válasza:
64%
gondolom az angol leveling-ből jön a szintezés kifejezés
2023. ápr. 26. 19:54
 6/19 anonim ***** válasza:
41%

Photoshop-ban konkrétan egy vízmérték a szimbóluma.

Igen, a kép készítésekor törekedni kell rá, hogy a végleges képet készítsük el. Ha el kell forgatni, esetleg értékes területek kerülnek le a képről, vagy kompozíciós szempontból rossz helyre.

Ettől függetlenül gyakran előfordul, hogy utómunkában is kell még egyenesíteni a képen

2023. ápr. 27. 00:22
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

#1 Félig igaz az állításod. "Ne dőljenek a házak, templomtornyok jobbra balra".

De, nagylátószögnél dőlnek jobbra-balra, csak éppen a vélt vagy valós horizont lesz (vagy kéne neki annak lennie legalábbis) vízszintes... És nem a hordótorzításról beszélek.

Szerintem nem nehéz mindenféle állvány és / vagy digitális vízmértékkel való bohóckodás nélkül is szintbe állni akár kézből is, csak használni kell azt a nyomorult rácsozást a kijelzőn és ahhoz igazítani a dolgokat.

De persze van aki megveszi inkább a méregdrága állványt mert hát az a jó csak...

2023. ápr. 28. 10:03
 8/19 anonim ***** válasza:
Ha meg utólag mégis "korrigálni" kell, jajj hát az a 20-100 pixel ide vagy oda a kép széléről...
2023. ápr. 28. 10:03
 9/19 anonim ***** válasza:
45%

"De persze van aki megveszi inkább a méregdrága állványt mert hát az a jó csak..."

Az ezek szerint fel sem merül benned, hogy egy állványnak más célja (is) lehet. Szomorú, de sajnos egyáltalán nem meglepő, mennyi a tudatlan ember, aki azért szeret okoskodni...

2023. ápr. 28. 10:50
 10/19 anonim ***** válasza:
#9 Van állvány olcsóbban is, és igen, tudom mire való, sőt feltalálták a monopodot is... Inkább arra válaszolj, a grid jó-e a célnak vagy sem szerinted, de úgy látom sikerült kiragadnod a "lényeget". Azt amibe bele tudsz kötni.
2023. ápr. 28. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!