Mi a fotózásban a szintezés?
Én még sosem hallottam ezt a kifejezést fényképészettel kapcsolatban, de nekem is az jut róla eszembe, mint az előttem szólónak: Kép készítésekor vízszintesbe állítod a kamerát, hogy ne legyen ferde a horizont, vagy ha ez nem sikerül, akkor később, az utómunka során hozod egyenesbe.
Aztán lehet hogy egész másra gondolt a költő...
Photoshop-ban konkrétan egy vízmérték a szimbóluma.
Igen, a kép készítésekor törekedni kell rá, hogy a végleges képet készítsük el. Ha el kell forgatni, esetleg értékes területek kerülnek le a képről, vagy kompozíciós szempontból rossz helyre.
Ettől függetlenül gyakran előfordul, hogy utómunkában is kell még egyenesíteni a képen
#1 Félig igaz az állításod. "Ne dőljenek a házak, templomtornyok jobbra balra".
De, nagylátószögnél dőlnek jobbra-balra, csak éppen a vélt vagy valós horizont lesz (vagy kéne neki annak lennie legalábbis) vízszintes... És nem a hordótorzításról beszélek.
Szerintem nem nehéz mindenféle állvány és / vagy digitális vízmértékkel való bohóckodás nélkül is szintbe állni akár kézből is, csak használni kell azt a nyomorult rácsozást a kijelzőn és ahhoz igazítani a dolgokat.
De persze van aki megveszi inkább a méregdrága állványt mert hát az a jó csak...
"De persze van aki megveszi inkább a méregdrága állványt mert hát az a jó csak..."
Az ezek szerint fel sem merül benned, hogy egy állványnak más célja (is) lehet. Szomorú, de sajnos egyáltalán nem meglepő, mennyi a tudatlan ember, aki azért szeret okoskodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!