Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan lehet a maradék filmet...

Hogyan lehet a maradék filmet felhasználni?

Figyelt kérdés

Jó nagy barom voltam, ezt előre leszögezem. Adott egy kis Fuji Clear Shot VII fényképezőgép. Szabadtéri bulik alkalmával ezt szoktam használni, vagy 25 évvel ezelőtt kaptam.

Ismét a masina használatbavétele lesz esedékes, ezért beszereztem a megfelelő filmet, majd ezzel a lendülettel gondoltam ki is cserélem. A kijelző már a 24- et elhagyta ezért nagy lendülettel vissza is tekertem a filmet és kivettem. Igen ám, de 36-os a film. Nyilván nem ettől fogok éhen halni, de nem szeretném elpocsékolni a filmet. Hogyan lehetne visszarakni a gépbe a filmet úgy, hogy ne essen baja, és fel tudjam használni az el nem lőtt kockákat?

Köszönöm szépen!

2023. ápr. 23. 20:10
1 2
 1/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
92%
Ha ismét elindítod elölről, töksötétben elkattintgatod 25-25-ig, nem fog fényt kapni. Mert akkor sötét van.
2023. ápr. 23. 20:23
 2/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
88%
24-25-öt akartam írni, vagy ahogy neked szimpatikusabb egy kis biztonsági ráhagyás.
2023. ápr. 23. 20:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kicsit fosok, mert erre nincs kupak. Ha lencsevédőt elhúzom, reteszelődik az exponáló gomb. Párnába belenyomós módszer? :D Szigszalag aztán sötét budin? :D
2023. ápr. 23. 20:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Tényleg elnézést a primitív kérdésekért, de biztosra akarok menni.
2023. ápr. 23. 20:43
 5/11 Mojjo ***** válasza:
43%
Bár megoldható a művelet, gyakorlatlanul, sötét budival, mint legjobb opció, valószínűbb, hogy már az ellőtt filmeket is tönkreteszed. Tuti megéri?
2023. ápr. 23. 22:18
 6/11 anonim ***** válasza:
43%
A sötétségnek itt tényleg sötétségnek kell lennie. Nem elég rá a kupak a budin!
2023. ápr. 23. 23:29
 7/11 anonim ***** válasza:
57%

Ha ez egy automata gép, akkor betekerte az egészet vissza a kazettába... egy kiszedő 3-4000 ezer forint, gyakorlat nélkül kukázható az egész kazetta is. Ha mégis kinthagyott egy részt, akkor szerencséd van.

Megoldás, optika totál leragaszt, 25 képnyi anyag újrakattint, voila, használható tovább.

2023. ápr. 24. 11:50
 8/11 anonim ***** válasza:

" Nyilván nem ettől fogok éhen halni, de nem szeretném elpocsékolni a filmet."

Azzal fogod elpocsékolni ha mókolsz vele.

Tehát a filmnek az a legjobb ha így marad.

2023. ápr. 24. 12:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne menj házhoz a lóf..ért! Hagyd így! Nem éri meg vacakolni vele. A 36 amúgyse 36, hanem kevesebb. 5-6 megmaradt kockáról beszélünk.
2023. ápr. 24. 12:54
 10/11 anonim ***** válasza:
86%

Ugyan már. Egy pokróc is jó, ha este van már, és a villanyt is lekapcsolod a szobában. Exponálni meg teljesen szűk blendével kell a legrövidebb záridőt, ha vannak ilyen fícsörök a gépen.

Ahányszor én láttam a jól megvilágított Ofotértben a pult túloldalán a hölgyet mandzsettás "sötétkamrában" filmet kivenni-betenni...

Itt Szervizmérnök úr volt az egyetlen értelmes hozzászóló.

2023. ápr. 24. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!