Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek a Ricoh...

Mi a véleményetek a Ricoh grxIIIx-ről? Lehet rajta objektívet cserélni?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 11. 23:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ennyi pénzből sokkal fiatalabb is kijön, de igen, egy belépőszintű dslr 2-3 objektívvel is sokkal magasabb minőséget képvisel.
2023. ápr. 12. 15:42
 12/22 anonim ***** válasza:
Én nem vennék fix objektívest APS-C érzékelővel, mert vannak elég kicsik FF-ben is, és nem vennék 2.0 fényerősnél kisebb objektívvel, mert akkor már legyen alkalmas valamire, nemcsak napsütésben családfényképezni.
2023. ápr. 12. 17:04
 13/22 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat, csak azért kérdeztem, mert nagyon megtetszett, hogy pici, elfér a zsebben, könnyű csak előveszem és már fotózok is. De ha nem ajánljátok akkor nem ilyet veszek.
2023. ápr. 12. 17:54
 14/22 anonim ***** válasza:

#12 Stabilizátor szerinted miért van a vázban...? XD "napsütésben családfényképezni"

Nem, nem arról van szó, ha ez a gép 150 ezer forint környékén vagy max. 200 ezer lenne vinnék mint a cukrot, itthon is. De nem a mi pénztárcánknak való, ezért önigazolásképp a sok olcsógép használó állítja az igazát hogy az övé a jó, ez meg "nem éri meg".

Lehet túlárazott (relative) de attól még jó kis gép.

Na de akkor itt ez zoomos váz, jó képminőséggel, jó árban, fényerős is... XD Vagy ez is túlárazott...?? Ja igen, ez meg csak 1"-os szenzor, kuka, tudom tudom...

[link]

De érdekes módon senki nem ajánlott helyette másik vázat, csak mantrázzák a belépő dslr-t objektívvel.

Vegyél ennyiből értelmes szettet, akár használtan is. Hajrá!

2023. ápr. 13. 13:35
 15/22 anonim ***** válasza:

#12 Stabilizátor szerinted miért van a vázban...? XD

Az nem pótolja a fényerőt, kis butuskám.

2023. ápr. 13. 13:38
 16/22 anonim ***** válasza:
71%

Összehasonlíthatatlan a milc vagy dslr meg egy ilyen ricoh. Ez a ricoh kiváló minőségű képeket csinál, és elfér a zsebedben. Ez nem arra van, hogy esküvőket vagy madarakat fotózz vele, hanem az utcát, embereket, érdekes jeleneteket, olyan helyzetekben amikor nem cipeled magaddal a rendes felszerelésedet. Vagy például ha elutazol egy szegényebb országba, akkor nem az R3-at fogod elővenni, hanem ezt. De hogy mire jó egy ilyen gép, Sean Tucker például ezzel is fotózik rendszeresen. Kiváló fotós. Erre jó ez a Ricoh

[link]

2023. ápr. 13. 13:47
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mégegyszer a válaszokat! Én is utána olvastam már, és arra jutottam, hogy megfogom venni, mert az én igényeimet kielégíti ezalatt azt értem, hogy legtöbbször utcára megyek fotózni, szóval tökéletes lesz számomra ez a gép. :)
2023. ápr. 13. 14:56
 18/22 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, helyesen döntöttél hogy nem hallgattál a sok zsugori hitetlenre. Használd egészséggel, majd privátban küldhetnél néhány tesztképet, én egy Sigma Quattro-t fogadnék el... De igazából ha jobban fogok keresni eskü összegyűjtök egyre, akár még ha csak használtan is.
2023. ápr. 13. 16:20
 19/22 anonim ***** válasza:
16os vagyok, ki pontozott le, és miért?
2023. ápr. 13. 21:27
 20/22 anonim ***** válasza:
Vannak ennek a Ricohnak előnyei, az kétségtelen. Azt az árkülönbséget, hogy egy Canon M az harmincezerért kapható, azt semmilyen előny nem tud édessé tenni. :D És még a méretei is ugyanazok. :D Na jó, ez csúsztatás, mert az M az objektív nélkül annyi, és az objektív az legalább egy centi. :D És az M családból vannak még jobbak, bár drágábbak, például az M100 az 90 körül van használtan, és az mér jóval többet tud. És azért, hogy holnap nagyobb gyújtótávolságút teszek rá, az nem elhanyagolható előny.
2023. ápr. 14. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!