Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Most nem tudom,hogy tévhit e...

Most nem tudom,hogy tévhit e a fejemben,hogy a profi fotósok sokat manuálisban fotóznak?

Figyelt kérdés
Vagy sokszor ők is legalább félautomata módot használnak de néha még automata módot is?Mi az igazság?Régen mikor elkezdtem fotózni úgy éreztem szeretnék manuális módban is megtanulni mert a profi fotósok biztos,hogy manuális módban fotóznak a legtöbbet.

2023. márc. 29. 00:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%

Amatőrként legtöbbször a "félautomata" módokat használom (S, P) , de gyakran a teljes manuális módot is.

Az ISO érték "AUTO 400", ami lényegében automata, de maximum 400-ig "viszi fel" (Manuális módban az ISO is manuális)

2023. márc. 29. 11:08
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
#9: Adsz egy linket a portfóliódhoz? Csak kíváncsiságból nézném meg, laikusként.
2023. márc. 29. 11:12
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

#12 adok szívesen. Nincs minden képem ide feltöltve, de instán, facebook-on is elérhető vagyok.

[link]

2023. márc. 29. 11:21
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
#13: Köszi, szépek!
2023. márc. 29. 11:35
 15/20 anonim ***** válasza:
46%

8-aska... szerintem menjél innen elfele nagyon gyorsan!

Kérdező te meg tipikusan olyan ember vagy aki azt hiszi, hogy ha valaki profin csinál valamit, akkor azt bonyolultan csinálja. Direkt bonyolítja, nehezíti, mert ő profi.

Ennek pont az ellenkezője igaz! Legfeljebb a laikusoknak, muglinak tűnhet misztikusnak ahogy valaki profin csinál valamit.

Attól nem leszel profi fotós ha M-re tekered a tárcsát!

A kérdésedre - "tévhit e a fejemben" - a válasz: igen.

2023. márc. 29. 12:09
 16/20 anonim válasza:
71%

9 Téged meg ki bántott? "Szigorúan tájfotózásról beszélek itt most." Gratula, felkapod a vizet, mikor senki nem beszélt a tájfotóidról, hanem en bloc a fotózásról volt szó.

Az volt a kérdés, hogy a profik manuálban fotóznak-e a legtöbbet.

Erre írtam, hogy jön ez a jó kis tévhit, hogy a profinak manuálisban KELL mindent fotóznia. Aztán vannak, akik ennek bedőlve tök szimpla képnél is ott tekergetik a rekeszt meg a záridőt, aztán tizenöt képből egyet sikerül utómunkával használhatóvá pofozni, és ettől érzik magukat profinak.

Úgyis a képek minősége dönti el, hogy jó valaki vagy sem, hogy azt tudja-e fotózni és úgy, ahogy akarja, nem pedig az, hogy hova tekeri a tárcsát.

2023. márc. 29. 12:50
 17/20 anonim válasza:
48%

[link]

Ez egy elég jó összefoglalása a dolgoknak szerintem.

2023. márc. 29. 13:03
 18/20 gbenyov ***** válasza:
70%

A fotós TUDJA, hogy mit akar az adott képével láttatni.

Az automata beállítás meg éppen -néha- az elképzelés ellen dolgozik, mit jelent ez:

-nem "ott" éles éppen

-nem "ott" van az a fény éppen

-nem "ott" homályos éppen

-nem "ott" van az a geometria éppen

-nem "ott" bármi más éppen

Utómunkával sok minden megoldható, de ez mégis csak bizonyos korlátozásokkal lehetséges, ebben segít a kézi beállítás felvételkor.

2023. márc. 29. 14:11
 19/20 anonim ***** válasza:
70%

"8-aska... szerintem menjél innen elfele nagyon gyorsan!"

Mint írtam, az első bekezdése tökéletes állapotláttatás.

#18 Hát akkor NÉHA érdemes átállni manuálra.

2023. márc. 29. 17:46
 20/20 anonim ***** válasza:
71%
Mindjárt jönnek a manuálisazigazi fétisiszták. Vagy már voltak? Gondolom a fényt is külön műszerrel mérik, vagy a filmes doboz hátuljáról olvassák le, hogy felhős időben mit mire kell állítani. Természetesen van létjogosultsága a manuális beállításoknak, hiszen akkor határozod meg legpontosabban az expozíciót, de az esetek 90 százalékában tökéletesen használható a többi üzemmód is. Pl tanulásnál utólag ki lehet olvasni az exifet, mit mire állított a gép, aztán elgondolkodni a miérteken.
2023. márc. 31. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!