Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen gépet ajánlanátok...

Milyen gépet ajánlanátok sminkfotózáshoz?

Figyelt kérdés
Sminkes vagyok, szeretnék jobb minőségben feltenni minkáim. Viszont nem totál profi képekre vágyom ( az én érdeklődésem is mindig jobban felkeltik sminkfotó tekintetében a nem tul kiművelt munkák) csak egy igenyes referencia albumot szeretnék. Instára mennének fokepp a kepek. Alapokat ismerem. De nagyon alapokat csak. Tenyleg az a cél csak, hogy 2 fokkal jobb kepet csináljak, mint telefonnal. Lémyegében portét ugyebár, egy korlampával. Tényleg kérlek, ne ugy adjatok tippelet, mintha fotós lennék, csak atlag emberszamara ékvezheto kepeket szeretnék q munkaimrol. Használtan keresnék. Melyik tukorrefis gépet ajánlanátok. Nikont szeretnék, azt valamennyire ismerem. Es mekkora obival?
2023. febr. 26. 22:02
 1/7 A kérdező kommentje:
Most lattam egy Nikon3300at 120 000ert egy 18-55 és egy 550-200 vr obival. Esetleg ez?
2023. febr. 26. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Inkább jobban járnál egy fix objektívvel (35 vagy 50mm), de tulajdonképpen jó az is amit az 1. kommentben írtál.

Ez egy annyira alap felhasználás, hogy telefontól nem lesz sokkal jobb a minőség, főleg ha instára megy ami leméretezi a képet 1080px szélesre.

2023. febr. 26. 23:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Nézz egy Nikon 50mm 1.8 D vagy G obit.Első 25-35e, másik 60e kb.

A "D"obihoz vázmotoros váz kell, másikhoz nem.

Így netre gondolom kicsi, max 1920x1080fotó megteszi vagy kisebb.

Vázmotoros nikonok számodra a D90, D7000 elég....40e-80e.

Vázmotor nélküli az olcsó D3000-től D5600-ig....úgy látom 20e-ért van d3000-es 10expoval...ajándék cucc, de 50e-ért...stb.

Ha rendesen be van állítva bármelyik gép-régi is, akkor mesés képeket lehet készíteni.

Amit írtál is megveheted, de kérdezz rá az expo mennyiségre, ami olyan, mint kocsiknál a km óra.Általában 100e-ig mind garantáltam megy, de többet is kibírnak.

Itt van egy kis történelem-spec a vázakról:

[link]

2023. febr. 27. 17:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm ❤❤❤
2023. febr. 27. 21:34
 5/7 anonim ***** válasza:
50mm nem lesz egy kicsit kevés? Én olyan 70-100mm-es obival csinálnám, persze, ha az 50-est le lehet rekeszelni, akkor...
2023. febr. 28. 11:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Miért lenne kevés? APSC vázon 75mm körülinek felel meg, portrézáshoz nagyon kedvelt objektív. Minden objektívet le lehet rekeszelni.
2023. febr. 28. 12:08
 7/7 anonim ***** válasza:
De akkor már mondjuk ki #5-nek, hogy a rekeszelés nem változtatja a gyújtótávolságot. :)
2023. márc. 1. 22:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!