Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik jobb fényképezőgép?

Melyik jobb fényképezőgép?

Figyelt kérdés

Ti melyiket vennétek meg?

PANASONIC Lumix DMC-G80MEG-K + 12-60 mm Kit

Vagy

CANON EOS 2000D DSLR fényképezőgép + 18-55 mm IS II + 50 mm f/1.8 STM Kit (2728C022)

2023. jan. 1. 19:58
1 2
 1/17 Mojjo ***** válasza:

A Panasonic egy MILC, a Canon egy DSLR. Már ez önmagában hatalmas különbség és teljesen más a kettő. Hogy neked melyik való, azt mi nem tudjuk. Keress rá a két kategória különbségeire. Mindenesetre a jövő a MILC-eké. Sőt, már a jelen is.

A Panasonic ún. micro 4/3 (azaz m4/3) rendszerre épít. Könnyű, kompakt gépek és objektívek jellemzik ezt a rendszert, és - véleményem szerint - még bőven van jövője. A Canon DSLR vonalának már csak múltja van, jövője nincs. Cserében a múltja igencsak gazdag és még a Nap vörös óriássá válásáig el lehet lenni az eddig piacra dobott objektívekkel és kiegészítőkkel. Újak viszont nem lesznek.

2023. jan. 1. 20:54
 2/17 anonim ***** válasza:

Egyesnek igaza van. Azt hozzátenném, hogy a lumix rendszer jóval olcsóbb, ha komolyabban el akarsz kezdeni a fotózással foglalkozni. Például ha természetfotóznál, akkor mondjuk az én vázam árából, meg tudod venni a Lumix rendszer csúcs fényképezőgépét, és teleobjektívét. G9+100-400 Leica. Na, ezzel a Canonban még csak az eos R6-nál tartasz. De lehet, hogy még olcsóbb a lumixos kombó. Ráadásul a lumixra, ha nem elég jók az objektívek, lehet adaptálni a canon csúcs lencséit például, és kiválóan működnek együtt. A világ egyik legjobb természetfotósa, Máté Bence is a G9-et használja, a fent említett Leicával, vagy több canon L lencsét adaptál. Pl 70-200 2.8, 300 2.8 meg még valami nagyobb ágyúja, de már nem tudom. Ezekre emlékszem biztosan.

Egyébként videózásra is kiváló a Lumix, szóval én biztosan ebbe az irányba mennék el a mai tudásommal, mert a természetfotózás Canonnal megfizethetetlen szinte. Jó, nyilván egyszeri alkalmi kiadások, de akkor is, milliókról van szó.

2023. jan. 1. 23:11
 3/17 A kérdező kommentje:
A lumixra lehet tenni másik obit? Vagy ez nem cserélhető?
2023. jan. 2. 12:27
 4/17 Mojjo ***** válasza:
@3: Cserélhető.
2023. jan. 2. 13:08
 5/17 anonim ***** válasza:
A kettes válaszomat elolvasva felmerült benned, hogy esetleg a lumixon nem lehet cserélni objektívet? Ezt most őszintén kérdezem, nagyon érdekelne.
2023. jan. 2. 17:52
 6/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudta végigolvasni, elfáradt bele. Az új nemzedéknek ennyire nincs agyi kapacitása.
2023. jan. 3. 09:28
 7/17 anonim ***** válasza:
6 igen. Aztán amikor elmondom, hogy én 15 16 éves koráig nem fogok telefont adni a gyerek kezébe, akkor meg le vagyok ugatva, hogy milyen rossz szülő lennék és ne legyen gyerekem. 50-100 év múlva szerintem ez az egész változni fog, és úgy fogunk erre a technológiafüggő időszakra visszatekinteni, hogy ez milyen oltári káros és nem fogjuk érteni, hogy lehetett hagyni órákon át minden nap tiktokozni a gyereket egészen kis kortól kezdve. Olyan lesz, mint amikor ma visszagondolunk arra, hogy a heroin vagy kokain gyógyszertárban vény nélkül kapható volt egy időben :) teljes őrültség. Legalábbis remélem, hogy így lesz. Szerintem ez az egész a tiktokban csúcsosodik ki, az emberiség teljes butítása, és nem tudom elképzelni, hogy ezt lehet fokozni még... De itt fent láttuk kérdezőn ennek a hatását, amiről persze ő nem tehet, ezért írtam, hogy őszintén kérdezem, kvázi nem bántásból.
2023. jan. 3. 11:45
 8/17 Mojjo ***** válasza:
@7: OFF: Mint szülő, teljesen egyetértek veled. Ugyanakkor ezzel a gyereket kiközösítés és gúny céltáblájává teszed. Ilyen a mostani kor. Egyik megoldás sem jó. Szóval sok sikert. Én nem jöttem rá, hogy lehet nem megszívni.
2023. jan. 3. 12:22
 9/17 anonim ***** válasza:
8 írok egy privátot. Ez már nem idevaló téma, úgyhogy ezért küldök levelet személyesen. Lehet, hogy lesz benne jó tanács ami tetszeni fog. Előre szólok, a usernevemtől tekints majd el, szóval ne instant töröld emiatt anélkül, hogy elolvasod :DDD.
2023. jan. 3. 13:10
 10/17 A kérdező kommentje:
Hogy jönnek ide a gyerekek, és a agyi szint. Már bocs, de látszik, hogy nálad sem az agy dominál, hanem a fogyatek. Azért kérdeztem, mert kur*ra nem láttam a válaszodat, hanem beléptem, az első hozzászolást láttam, és arra írtam, mert a valaszbol nem derült ki. De nem baj, nincs probléma, elengedem amit mondtál, tudod, okos enged szamár szenved alapon. Ja és csak úgy érdekelne, hogy melyik kisujjadbol szptad ki, hogy fiatal vagyok. Életemben nem tiktokoztam, már rég kinottem belőle, de ne zavarjon. Itt pattogsz, offolgatsz, közben meg háttal ülsz a moziban, ha marad pénzed a fogyatékossagra szedett gyógyszerek mellett. Na mindegy, szamár. Épp megköszonni akartam amit írtál, látva, hogy arra még nem reagáltam, de koszonje meg neked a karma.
2023. jan. 3. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!