Melyik jobb fényképezőgép?
Ti melyiket vennétek meg?
PANASONIC Lumix DMC-G80MEG-K + 12-60 mm Kit
Vagy
CANON EOS 2000D DSLR fényképezőgép + 18-55 mm IS II + 50 mm f/1.8 STM Kit (2728C022)
A Panasonic egy MILC, a Canon egy DSLR. Már ez önmagában hatalmas különbség és teljesen más a kettő. Hogy neked melyik való, azt mi nem tudjuk. Keress rá a két kategória különbségeire. Mindenesetre a jövő a MILC-eké. Sőt, már a jelen is.
A Panasonic ún. micro 4/3 (azaz m4/3) rendszerre épít. Könnyű, kompakt gépek és objektívek jellemzik ezt a rendszert, és - véleményem szerint - még bőven van jövője. A Canon DSLR vonalának már csak múltja van, jövője nincs. Cserében a múltja igencsak gazdag és még a Nap vörös óriássá válásáig el lehet lenni az eddig piacra dobott objektívekkel és kiegészítőkkel. Újak viszont nem lesznek.
Egyesnek igaza van. Azt hozzátenném, hogy a lumix rendszer jóval olcsóbb, ha komolyabban el akarsz kezdeni a fotózással foglalkozni. Például ha természetfotóznál, akkor mondjuk az én vázam árából, meg tudod venni a Lumix rendszer csúcs fényképezőgépét, és teleobjektívét. G9+100-400 Leica. Na, ezzel a Canonban még csak az eos R6-nál tartasz. De lehet, hogy még olcsóbb a lumixos kombó. Ráadásul a lumixra, ha nem elég jók az objektívek, lehet adaptálni a canon csúcs lencséit például, és kiválóan működnek együtt. A világ egyik legjobb természetfotósa, Máté Bence is a G9-et használja, a fent említett Leicával, vagy több canon L lencsét adaptál. Pl 70-200 2.8, 300 2.8 meg még valami nagyobb ágyúja, de már nem tudom. Ezekre emlékszem biztosan.
Egyébként videózásra is kiváló a Lumix, szóval én biztosan ebbe az irányba mennék el a mai tudásommal, mert a természetfotózás Canonnal megfizethetetlen szinte. Jó, nyilván egyszeri alkalmi kiadások, de akkor is, milliókról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!