Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Olympus OM-D E-M10 Mark IIl...

Olympus OM-D E-M10 Mark IIl géphez hogy csatlakoztassam?

Figyelt kérdés
Van egy Zuiko Digital 14-45mm 1:3.5-5,6 és egy Zuiko Digital 40-150mm 1:3;5-4,5 obi. Van valami eszköz amivel csatlakoztathatom a géppel az obikat?

2022. dec. 23. 13:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hívd fel az olympus boltot, segíteni fognak. Rendesek.

Nem értem. Ezek 4/3as obik a gép meg 4/3 szabvánnyal készült gép. Az én olympus M10emen gond nélkül megy minden 4/3as obi. Van hozzá olympus obim, 4/3as lumix obim is, sőt valami noname kínai is amit az aliról vettem. Mindegyik működik tökéletesen.

2022. dec. 23. 16:52
 12/14 Mojjo ***** válasza:
@11: Két különböző bajonett létezik, amit gyakran csak "négyharmadként" emlegetünk élő beszédben. Az egyik a "sima" négyharmados, ami még anno a régi 4/3-os szenzorméretű Olympus DSLR-ekhez lett kifejlesztve. Az Olympus és Panasonic által közösen fejlesztett, 4/3-os szenzorméretű MILC-ekhez lett kifejlesztve az pedig az ún. micro 4/3, vagy rövidítve m4/3. Egy teljesen más bajonett, más átmérő, más bázistávolság stb stb. Nem kompatibilis a kettő egymással. Sima 4/3-ról m4/3 irányba kompatibilissá lehet tenni objektíveket átalakítóval. A kérdező ilyen átalakítót keres.
2022. dec. 23. 16:58
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget
2022. dec. 23. 17:23
 14/14 anonim ***** válasza:
A 4/3 típusú obik tükrös gépekhez valók. Az E-3 volt az utolsó ikyen típus. Az m4/3 pedig a tükörnélküliekhez.
2022. dec. 23. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!