Van ilyen objektív?
Nikon géphez jelenleg 18-300mm-es objektívet használok. Viszont amikor videó módban zoomolok vele, akkor két probléma merül fel:
-Akadozva zoomol, nem elég "smooth", nem lesz szép a kép
-Ha ugyanolyan sebességgel csavarom az objektívet, nem ugyanolyan sebességgel zoomol. Pl. néha hirtelen megugrik egyet, vagy éppen túl lassan zoomol.
Milyen objektívvep lehet ilyesmi eredményt elérni: [link] (nem kell, hogy ilyen nagy távolságban legyen)? Csak cine objektívvel lehet?
Háttér kompresszióról hallottál már??
https://www.youtube.com/watch?v=u5JBlwlnJX0
Ha zoom-os objektívvel készült volna, ezt tapasztalnád a linkelt videódban, csak lassabban.
Ez kérem - mint már mondták is - kamerakocsival készült, ment szépen hátrafelé vele.
És igen, finom zoom mozgást csak normális objektívvel tudsz elérni, ezek - mint ami neked is van - nem videózáshoz valók.
És kézzel amúgy sem tudod egyformán tekerni a gyűrűt, pláne nem finoman, ráadásul az is közrejátszik, hogy a zoom elosztása nem egyenletes, azaz eleinte a 18-27-35mm pl. közelebb van egymáshoz, aztán már nagyobbat ugrik az obi. Ez ilyen.
Oké, de engem a technikai oldal érdekel, nem az én kézügyességem.
#14 Vitatkozz akkor tovább nyugodtan... Igen, mozgott a kamera is, de mint mondtam, a kva háttérre figyelj, ne az előtérre (fókuszált alanyra)...
Fellép a kompresszió? Igen. Kérdés?
Meg lett válaszolva: kell a cine-minőségű objektív és kész.
A probléma ilyesmi mint ezen a videón? https://www.youtube.com/watch?v=sQo5Kf5TA-A
Ez a 18-300-as egy olcsó vacak utazózoom. Ettől ne várj többet.
A háttérben lévő dolly zoom effekt a zoom ÉS a fárt közös használatának az eredménye. Ha csak a zoomot, vagy csak a fártot használnám, nem lenne ilyen.
Ennél nálam egy kicsit jobban akadozik. Nem várok tőle többet, ezért tettem fel a kérdést, hogy milyen objektívvel lehet megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!