Első fényképezőgép kezdőknek?
"Túl jó."
Canon! :D Abból még a felső kategória sem elég jó!
Kérdező jó lesz ez a gép!
Ha nem megy, írd ki kérdésben, segítünk!
Teljesen jó, bár szerintem újonnan nem éri meg ilyen gépet venni.
Ezt sokan eladják kevés expóval, mert hamar megunják/kinövik.
Szerintem egyáltalán nincs értelme már DSLR-t, azaz tükrös fényképezőgépet venni; a mechanikus felcsapkodós tükör az egy csökevény, ami az analóg érából maradt ránk. Vegyél egy MILC-et, azaz tükörnélküli cserélhető obis gépet. Szerintem.
Bár tanulni az is kiváló, ha egy jó telód van, aminek a kamera appjában van manuális mód is. Oké, azon blendét nem tudsz állítani, mert nincs benne fizikai blende, de minden mást kb. igen. Nekem Samsung S20 FE van, és príma a manuális módja, még a fokozatmentes optikai zoomot és a zoomtárcsát is szimulálja neked. :) Manuális fókusz peaking-gel, zársebesség, manuál ISO, manuál fehéregyensúly, hisztogram, kompozíciós segédrács, mindent tudsz rajta állítani.
Tanulni, kezdetnek kiváló. Relatíve olcsó (főleg használtan), mindent tud, ami ahhoz kell, hogy az alapokat elsajátítsd, és nem fizetsz semmi olyan extráért, amire semmi szükséged. Ezért is hívják belépő kategóriának.
Aztán majd ha - pár év múlva - eljutsz odáig hogy kevés lesz, akkor már tudni fogod, merre tovább.
Vagy az is lehet, hogy megunod, más hobbit találsz vagy egyszerűen elég ennek a tudása is, nem akarsz komolyabban foglalkozni a dologgal - akkor pedig nem adtál ki feleslegesen sok pénzt egy feleslegesen drága és komplikált gépre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!