A marketingszoveg szerint 200m-re kihosszabbithatod vele a HDMI jelet, ami egy eleg nyilvanvalo hazugsag. Talan nyilt teren, tokeletes ralatassal mukodhet ilyen messzire, de ez igazabol csak egy wifis atjatszo, ugyhogy lakason belul tuti hogy ennel sokkal kisebb tavolsagon fog mukodni, es mivel a 1080p-hez kb. 5Gbps kell, ott sem fogja tudni a teljes felbontast.
2022. okt. 31. 10:08
2/8 A kérdező kommentje:
értem, hát akkor olyan túl sok értelme nincs. kösz
2022. okt. 31. 10:13
3/8 anonim válasza:
#1 Te is csak vagdalkozol a számokkal. Nem kell 5Gbps, az sem tudod mekkora számot mondtál. 1080p 60 kép/mp továbbításához kell kb. 1,5 Gbps
2022. okt. 31. 11:05
4/8 A kérdező kommentje:
én ezekben már elakadtam, egyedül a HDMI kábeleknél azt tudom, hogy az 1,4-es is oké FHD-ra, de 4K-ra már kell a 2.0.
de a pontos átviteli sebességét egyiknek se ismerem.
én itt inkább abban látom a gondot, hogy ha már wifis, akkor összeakad egy csomó más eszközzel, és egyáltalán nem olyan biztos a jeltovábbítás, na meg optikai rálátás stb. nem lenne hatékonyabb, stabilabb erre a célra egy UHF-es átvitel?
2022. okt. 31. 11:24
5/8 anonim válasza:
"Nem kell 5Gbps, az sem tudod mekkora számot mondtál."
Pedig ez 5 gigás.
2022. okt. 31. 13:49
6/8 anonim válasza:
#3 kiscsillag, keress mar ra lsz. a gugliban arra, hogy hogy 'hdmi 1080p bandwidth'. Igazad van, nem 5Gbps, hanem csak 4.95 kell neki.
De amugy muti mar egy olyan wifi-s adaptert ami tud 1.5Gbps-t, megyek megveszem meg ma...
Higyjétek el, szakmai körökben sem csak úgy kiszopják a kisujjukból a sávszél igényt, hanem megnéznek egy táblázatot és az alapján terveznek.
2022. nov. 3. 17:31
8/8 anonim válasza:
#4 Igazad van meg nem is. Attól függ, hogy mi a forrásvideó. :) Egyébként engedd meg, hogy eloszlassak egy tévhitet. Nincs olyan, hogy 1.4-es és 2.0-ás HDMI kábel. Olyan van, hogy Standard, High Speed, Premium. Ezt ismeri a szabvány. Azok a verziószámok valamilyen gyártói marhaságok, nem érdemes az alapján vásárolni. Pl. 2.0-ás lehet Standard is, High Speed, Premium is, ha nem írják rá, akkor zsákbamacska, hogy tulajdonképpen melyik szabványnak tesz eleget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!