Ha wifi jelerősítőt, jeltovábbítót használok, akkor azt a meglévő router és a felhasználási pont közepére kell helyeznem? Vagy kábellel kell a routerre kötnöm(mert akkor semmi értelme)? Több eszközt is képesek ezek egyszerre kezelni?
Kábellel is van értelme, ha a lakásban ki akarsz alakítani még egy elérési pontot, ami teljes sebességen megy. Az a gond az extenderrel, ha jó a rálátása a routeredre, akkor sem lesz az általa szórt hálózat, csak a routered által szolgáltatott wifi sávszélességnek a fele, ha pedig gyengén a rálátás, még gyengébb lesz az általa terjesztett hálózat sávszélessége, hiába látsz te maximális térerőt.
Aztán azért is van rajtuk RJ45 aljzat, mert visszafelé is tudod használni, például van egy IP kamerád, amin nincs wifi, ezzel rá tudod akasztani a wifi hálózatodra.
ÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááá)
Mire elolvastam már sok volt..)
Egyszerűbb és olcsóbb akkor kihúzni egy hálókábelt. 20-30 méterről van szó. Egyébként van egy IP kamerám, amióta írtátok, hogy azért van rajta a csatlakozó, hogy ilyesmit is rá lehet tenni, azóta gondolkodom, hogy megpróbálom. Na ha megoldom, megírom majd, mi lett a vége... Köszi)
Én a szülői háznál használom így az IP kamerákat jó ideje. Ott nem volt kedvem vezetékes hálózatot kiépíteni a mellék épületekre. A saját portámon építettem ki a garázshoz is vezetékes hálót.
De, ugyanolyan webes felülete van, tudsz rajta állítgatni sokmindent. vezeték nélküli módban megkeresi az elérhető wifi hálózatzokat, kiválasztod hogy melyikre akarsz csatlakozni, aztán beírod a jelszavát, kiválasztod hogy maradjon-e az ssid vagy másik legyen, vagy meg legyen jelölve egy EXT utótaggal. Kaphat IP címet a routertől, de lehet statikusra is állítani.
Igen, a hálózaton eléred róla az eszközöket, a routert is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!