Melyik a legolcsóbb kamera/okostelefon ami ezt láthatja tiszta időben? (Többi lent)
Használtan nem nagyon vennék, és 100.000ft körüli értéket szánnék rá. Tartos kütyüt szeretnék.
Monor Sztrázsahegyi kilátóról nagyon sok mindent/jócskán messzire lehet látni. Innen 35km-re látszódnak a 97m magas Ceglédi TV-torony piros fényei. Ha ezt egy kamera/telefon visszahozza akkorára, hogy lássam hogy az tényleg az a TV-torony, alakja, antennát is kéne még a tetején, az totál tökéletes lenne.
Sőt, igazából rengeteg olyan hely van, ahol az ember el tud nézelődni. És a kis pontokat, vagy ahová már nem képes ellátni azt egy kamerával vissza tudja hozni. Azt hogy sötétbe is, ha sok mindent nem is, de a fényes tárgyakat/épületeket gondolom be tudná fókuszálni. De legtöbbet nappal használnám szóval ez már hab a tortán, de azért érdekelne egy hozzáértő valakitől hogy mi és hogy.
Ha egy 5km-es távolságot, úgy vissza hoz hogy látom tisztán az embereket mozgolódni, vagy mondjuk kiolvasható egy tábla amin pl. egy város/falu elnevezése van, vagy útba igazító, stop, legyen az akármilyen, elannak már örülnék. (mondanék 10km-et is de az már lehet nagyobb csúcskategória)
Sajnos ilyen fél millás P1000-re nincs pénzem, de még egy P900-ra sem.
Láttam egy P40 Pro-t, ami 50x digitális zoom-al rendelkezik, de semmit se tudok arról hogy egy digitális mennyire érhet fel egy jó, optika zoom közelébe. Vagy hogy amit írtam a TV-toronyt mennyire hozná egyáltalán be tiszta időben egy 35 kilóméteres távban. Egy okostelefon azért jobb mert azt használnám mindig mindenre, és nem csak kamera zoom-al van rajta, hanem az összes dolgot tudom rajta intézni, ellenben egy kamerával nagyobb felhasználási területe van, jóval.
Egy akármilyen teleszkóp/távcső is szóba jöhet, de a felnagyítási értékeket nem nagyon vágom, ezért is kérem a segítségeteket egy a jobb választásomhoz. Fentebb le is írtam a távolságokat, az egy ilyen eszköznél. Meg ott is ugye a látási viszonyok, gondolom egy éjjellátó már elég más árkategória. De ha egy olcsó 40 ezres teleszkóp a Holdra teljesen képes ráközelíteni, akkor ez nem is olyan drága technológia. Ugye annál egy alap funkció a nagyobb távok zoomolása, sokszor az is a probléma forrása, hogy valami túl közel is van. Pl. az utca vége az lehet túl közel lesz. Ez az adatoktól függ.
Egy nyakbaakasztós távcső meg alig nagyobbít valamit.
A légkör mozgásának és az eltérő hőmérsékletű rétegek eltérő fénytörése miatt sem láthat már ilyenkor éles képet semmilyen eszköz.
A legtöbb, amit a kérdező láthat, kb ennyi, a kis légypiszok pont a kép közepén a hőn áhított tornyának a teteje:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!